XBLOG logo @2x

Τα έσοδα της Apple μειώθηκαν για πρώτη φορά από το 2001

Για πρώτη φορά από το 2001, τα ετήσια έσοδα της Apple μειώθηκαν από πέρσι, πέφτοντας από τα $233.7 δισεκατομμύρια το 2015 στα $215.6 δισεκατομμύρια το οικονομικό έτος 2016. Η Apple δεν είχε σημειώσει μείωση στα ετήσια έσοδα από το 2001, και αυτό οφείλεται κυρίως στις μειωμένες πωλήσεις των iPhone (περίπου 5% σε σχέση με πέρσι).

Οι πωλήσεις των iPad έπεσαν και αυτές κατά 6% από πέρσι, και οι πωλήσεις των Mac έπεσαν κατά 14% μετά από μια επιτυχημένη χρονιά, εξαιτίας της έλλειψης σοβαρών αναβαθμίσεων στο hardware των υπολογιστών.

Η μόνη κατηγορία της Apple που σημείωσε αύξηση είναι οι Υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν τα iCloud, iTunes και Αpple Music. Οι Υπηρεσίες είδαν αύξηση 24% σε σχέση με πέρσι, και είναι ξεκάθαρο ότι οι προσπάθειες της Αpple να βελτιώσει το τμήμα υπηρεσιών έχουν πιάσει τόπο. Με κέρδος $24.3 αυτό το οικονομικό έτος, οι Υπηρεσίες έγιναν η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της Apple, ξεπερνώντας τα iPad. Αλλά παρά την αύξηση, οι Υπηρεσίες αποτελούν μόνο το 11% των ετήσιων κερδών της εταιρίας.

Το 2017 θα είναι ένα ενδιαφέρον έτος για την Apple. Μόλις τα νέα και πολυαναμενόμενα MacBook Pro με Touch Bar θα αρχίσουν να φτάνουν στα χέρια των καταναλωτών, οι Αμερικάνοι θα ανακοινώσουν το νέο iPhone το οποίο φημολογείται ότι είναι επετειακό μοντέλο για τα 10 χρόνια ιστορίας του κινητού και θα έχει μεγάλες αλλαγές στο hardware.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.