XBLOG logo @2x

Η Apple απλοποιεί το iTunes για Mac/PC αφαιρώντας το App Store

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των iPhone X, 8 και 8 Plus, η Apple κυκλοφόρησε την έκδοση 12.7 του iTunes η οποία ναι μεν διαθέτει ένα απλοποιημένο περιβάλλον, αλλά χάνει ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του: το App Store. Αυτό σημαίνει ότι όσοι μέχρι τώρα κατεβάζετε τις εφαρμογές (ή ringtones) στο Mac ή στο PC σας και ύστερα τις συγχρονίζατε με το κινητό ή το tablet σας, θα πρέπει να το ξεχάσετε αυτό και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το App Store που βρίσκεται στην iOS συσκευή σας.

Μόλις αναβαθμιστείτε στη τελευταία έκδοση του iTunes και το ανοίξετε για πρώτη φορά θα εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα που σας προειδοποιεί για τη σχετική αλλαγή:
Apple iTunes App Store removal

Επιπλέον, το περιεχόμενο του iTunes U μεταφέρθηκε στην ενότητα των Podcasts, και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί πλέον ανήκουν στην ενότητα της μουσικής. Η Apple έκανε αυτές τις τροποποιήσεις για να απλοποιήσει το περιβάλλον του iTunes το οποίο είχε δεχθεί αρνητικά σχόλια τα τελευταία χρόνια σχετικά με τις πολλές ενότητές του.

Από την έκδοση 12.7, το iTunes επιστρέφει στις ρίζες του και γίνεται μια εφαρμογή για τη κατανάλωση πολυμέσων (μουσική, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και ηχητικά βιβλία). Μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε για το συγχρονισμό, την αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση του iOS ή τη λήψη τοπικού backup του iPhone, αλλά μέχρι εκεί.

Η έκδοση 12.7 έχει κυκλοφορήσει για Mac και PC.

Apple iTunes 12.7 changelog
Το επίσημο ιστορικό αλλαγών.

Διαβάστε επίσης:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.