Η επισκευή ενός iPhone X μπορεί να σας κοστίσει έως και $549

Οι προ-παραγγελίες για το iPhone X ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, και μαζί με αυτές η Apple αποκάλυψε πόσα θα σας χρεώσει για την επισκευή του. Και όπως καταλαβαίνετε, η επισκευή ενός πανάκριβου κινητού… είναι ακριβή.

Ξεκινώντας με το κομμάτι που είναι πιο πιθανό να σπάσετε, η οθόνη για να αλλαχτεί θα σας κοστίσει $279. Το κόστος για αυτή την εργασία είναι πιο ακριβό από ποτέ, αφού για το iPhone 6 κάποτε χρέωναν παραπάνω από τα μισά λεφτά ($129), ενώ για την οθόνη του iPhone 8 “παίρνουν” $169.

Άμα αυτή η τιμή σας φαίνεται υψηλή, που να ακούσετε για τις υπόλοιπες εργασίες… Ο,τιδήποτε άλλο σπάσει, για παράδειγμα το πίσω μέρος ή το κεντρικό κουμπί, ή μπει νερό τότε θα πρέπει να πληρώσετε $549, δηλαδή παραπάνω από τα μισά λεφτά που δώσατε εξ’ αρχής για να το αγοράσετε.

Για τους παραπάνω λόγους ίσως πρέπει να αναλογιστείτε την αγορά του AppleCare+. Το AppleCare+ είναι ένα πρόγραμμα εκτεταμένης εγγύησης για τα προϊόντα της Apple με διάφορα προνόμια, όπως μειωμένες τιμές στο service. Η αγορά του AppleCare+ για το iPhone X κοστίζει $199 αλλά το κόστος για την αλλαγή της οθόνης πέφτει στα $29 και για οτιδήποτε άλλο στα $99.

Σημείωση: Όλες οι προαναφερόμενες τιμές αφορούν την αγορά των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα αναμένεται να είναι υψηλότερες.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.