XBLOG logo @2x

Η παραγωγή ενός iPhone X κοστίζει €345 στην Apple

Η Apple ανακοίνωσε στις 12 Σεπτεμβρίου το iPhone X που κοστίζει $999. Ειδικοί αυτής της αγοράς στη Κίνα έκαναν μια έρευνα και ανακάλυψαν πόσο κοστίζει κάθε κομμάτι του κινητού για τη παραγωγή του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το iChunt, η παραγωγή ενός iPhone X κοστίζει $412.75 (€345) για την εταιρία, δηλαδή 60% κάτω από τη λιανική τιμή του. Το ακριβότερο κομμάτι στο κινητό είναι η 5.8” OLED οθόνη του που κατασκευάζεται από τη Samsung — κάθε οθόνη που βάζει κοστίζει $80.


Η NAND μνήμη του iPhone X με 256 GB χώρο προέρχεται από τη Toshiba και κοστίζει $45. Η μνήμη RAM κοστίζει τα μισά, $24. Το A11 Bionic chipset κατασκευάζεται από τη TSMC, ενώ το chip συνδεσιμότητας από τη Qualcomm. Το πρώτο κοστίζει στην Apple $26 και το δεύτερο $18.

Ο 3D αισθητήρας είναι επίσης πολύ ακριβό κομμάτι. Η Apple πληρώνει για αυτόν $25, ενώ για το γυαλί που βάζει στο μπροστινό μέρος πληρώνει άλλα $18.

Το συνολικό κόστος όλων των εξαρτημάτων δεν είναι τόσο υψηλό όσο η λιανική τιμή του iPhone, αλλά μην αφήσετε τα νούμερα να σας παραπλανήσουν. Μέσα σε αυτή τη τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τα κόστη για τη παραγωγή/συναρμογόλγηση του κινητού, για τη σχεδίασή του, για την ανάπτυξη του λογισμικού και πολλών ακόμα εξόδων.

Το Apple iPhone X θα κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.