XBLOG logo @2x

Είναι επίσημο: Τα επόμενα iPhone θα είναι «made in India»

Η Apple θα αρχίσει να κατασκευάζει iPhone στην Ινδία, αποκάλυψε ο υπουργός Πληροφορικής της Καρνάτακα Priyank Kharge. Όπως δήλωσε, «τα iPhone της Apple θα φτιάχνονται στη Μπανγκαλόρ και όλες οι συσκευές θα στοχεύουν την εγχώρια αγορά.»

Η Μπανγκαλόρ θεωρείται η «Silicon Valley» της Ινδίας, καθώς επιστήμονες από όλη τη χώρα έρχονται στη πόλη για να εργαστούν σε αυτό το τομέα. Η πόλη φιλοξενεί πολλές επιχειρήσεις που όχι μόνο έχουν τεχνογνωσία στο τομέα της πληροφορικής και του λογισμικού, αλλά μπορούν επίσης να εξάγουν προϊόντα.

Τα iPhone θα παράγονται στα περίχωρα της Μπανγκαλόρ από την Wistron Corp. Αν και ακουγόταν εδώ και καιρό ότι η αμερικάνικη κατασκευάστρια θέλει να ξεκινήσει την παραγωγή κινητών στην Ινδία, αυτή η κίνηση ίσως έχει να κάνει με την νομική απαίτηση της τοπικής κυβέρνησης που αναγκάζει εταιρίες όπως η Apple να παράγουν τουλάχιστον το 30% των κομματιών που πουλάνε στη χώρα.


Διαβάστε επίσης: Τι θα κυκλοφορήσει η Apple μέσα στο 2017;


Η Apple θέλει πάρα πολύ να επεκταθεί περαιτέρω στην Ινδία και οι προσπάθειές ξεκινάνε με την παραγωγή iPhone εκεί. Αργότερα θα ανοίξει φυσικά καταστήματα και θα επενδύσει περισσότερα στη χώρα. Αυτό είναι φοβερά νέα τόσο για την εταιρία που προσπαθεί να εδραιωθεί στην Ινδία και παράλληλα μπορεί να μειώσει το κόστος παραγωγής των κινητών, όσο και για τους ντόπιους αφού θα ανοιχτούν νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, σύμφωνα με φήμες, η εταιρία του Cupertino κατάφερε να κλείσει κάποιες πολύ σημαντικές συμφωνίες με την τοπική κυβέρνηση, όπως έκπτωση στους φόρους για την εισαγωγή εξαρτημάτων και εξοπλισμού για τα επόμενα 15 χρόνια.

Αρχικά τα iPhone που κατασκευάζονται στην Ινδία θα πωλούνται μόνο στην Ινδία, όμως μετά από μερικά χρόνια η Apple ίσως μεταφέρει όλη τη παραγωγή στη χώρα και σταματήσει να τα παράγει στη Κίνα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.