XBLOG logo @2x

Τι θα κυκλοφορήσει η Apple μέσα στο 2017;

Το 2016 δεν ήταν από τις καλύτερες χρονιές της Apple σε ότι αφορά τα νέα προϊόντα της, αφού το iPhone 7 μπορεί να αναβαθμίστηκε σε κάμερα και μπαταρία αλλά σχεδιαστικά είναι ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο και αναπόφευκτα ο κόσμος δεν ενθουσιάστηκε. Μετά ήταν τα νέα Macbook Pro που ήρθαν με νέο σχεδιασμό και Touch Bar, χωρίς όμως υποδοχή για SD κάρτες ή κλασικές USB θύρες, κάτι που δυσαρέστησε πολλούς χρήστες Mac. Το 2017 αναμένεται να είναι καλύτερο για την εταιρεία αφού θα ανακοινώσει νέα iPhone, iPad, iMac και MacBook.

Ας δούμε τι ξέρουμε μέχρι στιγμής γι’ αυτά.

Οι συσκευές

iPhone 8

Apple iPhone 8 concept (2)
Concept design

Το νέο iPhone θα έχει εντελώς νέο σχεδιασμό με τα λίγα περιθώρια και τη κυρτή οθόνη να κυριαρχούν πάνω στο κινητό, ενώ το πίσω μέρος θα είναι από γυαλί όπως στο iPhone 4. Η οθόνη θα είναι OLED και για πρώτη φορά ίσως δούμε iPhone χωρίς home button το οποίο θα αντικατασταθεί με εικονικό και το Touch ID θα βρίσκεται κάτω από οθόνη. Τη λίστα των χαρακτηριστικών του θα συμπληρώνει ο ταχύτερος επεξεργαστής, η αναγνώριση προσώπου και η ασύρματη φόρτιση.

Διαβάστε ό,τι γνωρίζουμε για το νέο iPhone εδώ.

Κυκλοφορία: Σεπτέμβριος

iPad Pro
iPad Pro gaming

Η Apple φημολογείται ότι δουλεύει πάνω σε τρία tablets, κανένα μικρότερο των 8” (δηλαδή δεν θα αποκαλύψει ούτε φέτος νέο iPad mini). Το πρώτο θα είναι στις 12,9-ίντσες, το δεύτερο στις 9,7-ίντσες και το τρίτο και οικονομικότερο μοντέλο κάπου ανάμεσα στις 10- με 10,9-ίντσες. Το 10-ίντσο μοντέλο θα έχει οθόνη με λίγα περιθώρια όπως το iPhone 8 και μαζί με το 12,9″ iPad Pro θα είναι τα κορυφαία tablets της εταιρείας με γρήγορες Α10x επεξεργαστές. Η Apple θα δώσει επίσης έμφαση στο λογισμικό των iPad, κάνοντας το πιο ελκυστικό προς τους επαγγελματίες. Η οθόνη θα ανταποκρίνεται πιο γρήγορα σε κάθε χειρονομία του χρήστη, ενώ το Apple Pencil θα δουλεύει σε περισσότερα μέρη της οθόνης.

Κυκλοφορία: Μάρτιος – Απρίλιος

iMac
Apple iMac

Η σειρά iMac δεν έχει δεχθεί αναβάθμιση τα τελευταία χρόνια και η Apple δεν ανακοίνωσε νέα μοντέλα στο event για τα νέα Macbook Pro. Παρόλα αυτά η εταιρία δεν τα έχει παρατήσει. Τα νέα μοντέλα θα έχουν τους τελευταίους Kaby Lake επεξεργαστές και κάποια θα έχουν κάρτες γραφικών της Intel, ενώ άλλα AMD κάρτες γραφικών. Θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο τις USB-C θύρες καθώς και νέο πληκτρολόγιο με Touch Bar.

Κυκλοφορία: Μάρτιος – Απρίλιος

MacBook

Το νέο MacBook 12” δεν θα έχει ριζικές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά θα φοράει τον νέο επεξεργαστή χαμηλής κατανάλωσης Kaby Lake της Intel και θα υπάρχει επιλογή για 16 GB μνήμη RAM. Το νέο MacBook θα ανακοινωθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ίσως μαζί με το iMac.

Macbook Pro

Αν και η Apple ανακοίνωσε τα τελευταία Macbook Pro τον Οκτώβριο, οι φήμες για τα επόμενα μοντέλο έχουν ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με αυτές, τα μοντέλα του 2017 θα φοράνε τους νέους Kaby Lake επεξεργαστές που θα προσφέρουν καλύτερη αυτονομία. Το 15-ίντσο μοντέλο θα έχει έως 32 GB RAM αρχιτεκτονικής PC για να προσελκύσει τους απαιτητικούς χρήστες και ίσως καταργηθεί το 13-ίντσο μοντέλο χωρίς Touch Bar.

Apple Watch

Το νέο έξυπνο ρολόι της Apple αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μιας και η εταιρεία έχει πατεντάρει Apple Watch του οποίου το λουρί έχει hardware στους συνδέσμους. Αυτό θα κάνει την προσθήκη λειτουργιών στο ρολόι ευκολότερη αφού κάθε λουρί μπορεί να έχει μια ξεχωριστή λειτουργία, όπως GPS, μπαταρία ή αισθητήρες για την υγεία. Το νέο Apple Watch 3ης γενιάς ίσως κυκλοφορήσει με Micro OLED οθόνη, όπως τα iPhone 8, για να είναι πιο λεπτά και ελαφριά, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν καλύτερα χρώματα και υψηλότερη φωτεινότητα.

Κυκλοφορία: Σεπτέμβριος

Mac mini & Mac Pro

Το Mac mini είναι το φθηνότερο desktop της Apple, ενώ το Pro αποτελεί την ναυαρχίδα της. Και οι δύο υπολογιστές είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την Apple, και παρόλα αυτά η κατάσταση τους είναι θολή. Αν και το Mac mini αναβαθμίστηκε τελευταία φορά το 2014 και το Mac Pro το 2013, δεν υπάρχουν φήμες ότι η Apple δουλεύει πάνω σε νέα μοντέλα. Η Apple θα πρέπει να αναβαθμίσει τουλάχιστον το Pro μοντέλο αν θέλει να λέει ότι νοιάζεται για τους επαγγελματίες.

Apple TV
Apple TV

Η Apple δεν αναμένεται να το αναβαθμίσει φέτος.


Διαβάστε επίσης: Ημερολόγιο 2017: Τα πολυαναμενόμενα smartphones που θα κυκλοφορήσουν φέτος


Το λογισμικό

iOS 11

Η Apple παραδοσιακά παρουσιάζει μια νέα έκδοση του iOS κάθε χρόνο για το iPhone και iPad και αυτό αναμένεται να κάνει φέτος. Δεν έχουμε πληροφορίες για το επερχόμενο iOS 11 αλλά σύμφωνα με πηγές η εταιρεία θα δώσει έμφαση στo λογισμικό για τα iPad, με το Apple Pencil για παράδειγμα να δουλεύει καλύτερα πάνω στην οθόνη. Η Apple ίσως κυκλοφορήσει επίσης τη δική της εφαρμογή για να ανταγωνιστεί το Snapchat, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να καταγράφει βίντεο, να το επεξεργάζεται και να προσθέτει φίλτρα. Εάν η εφαρμογή βρίσκεται πραγματικά υπό ανάπτυξη θα μπορούσε να λανσαριστεί με το iOS 11.

macOS 10.13

Η νέα έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017, στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών WWDC τον Ιούνιο. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τίποτα για τις λειτουργίες του.

Watch OS 4

Τα νέα Apple Watch θα έχουν σημαντικές αλλαγές/βελτιώσεις στο hardware και το λογισμικό δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Πολλά για το νέο λογισμικό δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη.

tvOS 11

Η Apple θα δώσει έμφαση στο να κάνει το λογισμικό πιο φιλικό και εύχρηστο προς τους χρήστες. Θα μπορούσε να λανσαριστεί στο συνέδριο WWDC τον Ιούνιο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.