XBLOG logo @2x

Liam: Το ρομπότ της Apple που καταστρέφει iPhone

Η Apple εκτός από κατασκευάστρια iPhone είναι και… καταστροφέας iPhone, και το νέο ρομπότ που αποκαλεί Liam είναι εδώ για να τη βοηθήσει στη καταστροφή των κινητών της.

Η αμερικάνικη εταιρία έχει βάλει σκοπό να γίνει η πιο οικολογική εταιρία και για αυτό αποφάσισε να καταστρέφει τα παλιά ή τα χαλασμένα iPhone έτσι ώστε να ανακυκλώσει τα εξαρτήματά τους. “Πραγματική καινοτομία σημαίνει να σκέφτεσαι τι συμβαίνει σε ένα προϊόν σε κάθε στάδιο της ζωής του,” αναφέρει η Apple. “Ο Liam αποσυναρμολογεί το iPhone σου που δεν λειτουργεί πια, έτσι τα υλικά μέσα θα συνεχίσουν να ζουν.”

Ο Liam είναι σε θέση να αποσυναρμολογεί τα iPhone, να αφαιρεί κάθε εξάρτημα από πάνω τους και να το ταξινομήσει μαζί με τα υπόλοιπα αντίστοιχα εξαρτήματα. Μπορεί επίσης να αφαιρέσει το κοβάλτιο και το λίθιο από τις μπαταρίες, να διαχωρίσει τον χρυσό από τον χαλκό από την κάμερα, και να εξαγάγει τον άργυρο και τον λευκόχρυσο από την μητρική πλακέτα. Όλα αυτά χωρίς να μεσολαβήσει ο άνθρωπος.

Η Lisa Jackson, αντιπρόεδρος της Apple υπεύθυνη για την περιβαλλοντική πολιτική και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες της εταιρείας, αναφέρει ότι έθεσαν πριν από δύο χρόνια σαν στόχο την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ποσοστό 100%, σε όλες τις εγκαταστάσεις τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα, το 93% αυτών των εγκαταστάσεων χρησιμοποιεί ενέργεια που προέρχεται από πηγές όπως ο ήλιος, ο άνεμος ή το νερό.

Η Apple εξελίσσει επίσης το πρόγραμμα Renew για ανακύκλωση παλαιότερων συσκευών, σχεδιάζει την εγκατάσταση 800 ηλιακών συστοιχιών τοποθετημένων σε στέγες που θα αναλάβουν την τροφοδοσία των καταστημάτων της στην Σιγκαπούρη, και στην Κίνα θα φτιάξει μία φάρμα ηλιακών πάνελ ισχύος 40 Megawatt η οποία θα τροφοδοτεί τα 19 τοπικά γραφεία και καταστήματα στη χώρα.

Ήδη το 99% των συσκευασιών της εταιρείας χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο χαρτί.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.