XBLOG logo @2x

Το iPhone 8 θα έχει Quad HD ανάλυση, όπως οι Android ναυαρχίδες

Η Apple για χρόνια υποστήριζε ότι η Retina οθόνη αποτελεί την ιδανική λύση για τα smartphones, αφού έχει αρκετά pixels για να φαίνεται η οθόνη “χαρτί.” Retina θεωρείται η οθόνη που έχει πυκνότητα pixel 326 ppi. Παρόλα αυτά, οι HD/full HD οθόνες των σημερινών iPhone θεωρούνται συνηθισμένες και η Apple θέλει να κάνει το μεγάλο “μπαμ” με το επετειακό της iPhone – έτσι θα αυξήσει τα pixels.

Όπως αποκαλύφθηκε στο επίσημο λογισμικό του HomePod, το iPhone 8 θα έχει ανάλυση οθόνης 2436 x 1125 pixels, με περίπου 521 ppi. Σύμφωνα με τον προγραμματιστή Steve Troughton-Smith που έκατσε και ανέλυσε τον κώδικα του HomePod, υπάρχουν αναφορές ότι η “λειτουργική ανάλυση” θα είναι 1125 x 2436 pixels.

Λέμε “λειτουργική ανάλυση” επειδή διάφορες φήμες ισχυρίζονται ότι το κάτω μέρος της οθόνης θα δεσμευτεί για άλλες λειτουργίες, όπως για την απεικόνιση του κεντρικού κουμπιού. Μπορείτε να δείτε το παρακάτω mockup του 9to5Mac για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε:

Apple iPhone 8 display resolution

Μπορείτε να δείτε επίσης τα ακόλουθα concepts:

Για την ώρα δεν είναι σίγουρο αν όλη η οθόνη θα είναι διαθέσιμη στον χρήστη ή αν ένα μέρος της θα δεσμεύεται από το σύστημα για να δείχνει το κεντρικό κουμπί και άλλες συντομεύσεις. Το πιο λογικό πάντως είναι να δεσμεύεται, αφού δεν υπάρχει φυσικό κουμπί στο iPhone 8.

10 χρόνια πριν, το πρώτο iPhone διέθετε ανάλυση οθόνης 480 x 320 pixels. Αργότερα η ανάλυση διπλασιάστηκε (960 x 640 pixels) και ο Steve Jobs ονόμασε την οθόνη του Retina. Σήμερα, το iPhone 7 έχει ανάλυση 1334 × 750 pixels με πυκνότητα 326 ppi. Με ανάλυση 1125 x 2436 pixels, το επερχόμενο iPhone 8 δεν θα υστερεί ενάντια στα αντίπαλα Galaxy S8 και LG G6, τουλάχιστον στα χαρτιά, όμως θα πρέπει να περάσει λίγος καιρός μέχρι να ενημερώσουν οι προγραμματιστές τις εφαρμογές τους βάζοντας υψηλότερης ανάλυσης εικόνες και εικονίδια.


Διαβάστε επίσης: Επιβεβαιώθηκε από την Apple: Αυτό είναι το design του iPhone 8

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.