XBLOG logo @2x

5 χαρακτηριστικά που αφαίρεσε η Apple από το iOS 11

Το iOS 11 είναι πλέον επίσημο και οι χρήστες του iPad έχουν ξετρελαθεί με τα νέα χαρακτηριστικά που ανέπτυξε η Apple για τα tablets της. Οι χρήστες του iPhone θα λάβουν και αυτοί νέα -χρήσιμα- χαρακτηριστικά αλλά οι αλλαγές δεν είναι τόσο μεγάλες όσο των iPad.

Παρόλα αυτά, η Apple δεν πρόσθεσε μόνο χαρακτηριστικά, αλλά αφαίρεσε κιόλας. Παρακάτω ακολουθούν πέντε πράγματα που έχουν σήμερα οι χρήστες των iPhone, iPad και iPod touch, όμως απουσιάζουν από τη νέα έκδοση:

  1. Ενσωμάτωση των Facebook/Twitter. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές δεν θα επιτρέπουν στους χρήστες την είσοδο με τα προφίλ τους στα προαναφερόμενα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το σύστημα του iOS.
  2. Δεν υποστηρίζονται οι 32-bit εφαρμογές. Οι παλιές εφαρμογές που έχουν να ενημερωθούν για πολύ καιρό είναι πολύ πιθανό να είναι 32-bit και για αυτό δεν υποστηρίζονται πλέον. Ευτυχώς όλες οι γνωστές εφαρμογές (Faceboo, Twitter, Messenger κτλ) υποστηρίζουν τα 64-bit, επομένως δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με αυτές όταν αναβαθμιστείτε στο iOS 11.
  3. Δεν υπάρχει η εφαρμογή iCloud Drive. Αυτή η εφαρμογή δεν θα λείψει σε κανέναν αφού πολλοί -τουλάχιστον στην Ελλάδα- δεν χρησιμοποιούν την cloud υπηρεσία της Apple. Όσοι την χρησιμοποιούν απλά θα μεταβούν στο νέο Files app.
    Apple iOS 11 Files
    Η νέα εφαρμογή Files της Apple για το iOS 11 στο iPad Pro.
  4. Δεν γίνεται καθαρισμός των προσωρινών αρχείων (cache). Μέχρι και το iOS 10, άμα ανοίγατε το App Store και πατούσατε 10 φορές την μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης, το iPhone/iPad σας θα έκανε καθαρισμό των προσωρινών αρχείων των εφαρμογών. Αυτό δυστυχώς λείπει στο iOS 11 και ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στους κατόχους συσκευών με μικρή χωρητικότητα.
  5. Δεν υποστηρίζεται το 3D Touch για μετάβαση σε άλλη εφαρμογή. Άμα έχετε κάποιο από τα νεότερα iPhone και ανοίξετε μια εφαρμογή, όταν πιέσετε την οθόνη στο αριστερό άκρο της θα ανοίξει το μενού πολυδιεργασίας. Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό και για κάποιο λόγο αφαιρέθηκε από το iOS 11.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά απουσιάζουν από τη πρώτη beta έκδοση του iOS 11. Το Φθινόπωρο, όταν το 11 κυκλοφορήσει κανονικά για όλους ίσως να έχουν επιστρέψει, αλλά για την ώρα απουσιάζουν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.