XBLOG logo @2x

Η Apple βρήκε έναν ενδιαφέρον τρόπο να απαλλαγεί από τους κωδικούς

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι οι κωδικοί είναι ένα από τα αναγκαία κακά της τεχνολογίας. Χωρίς κωδικούς δεν υπάρχει ασφάλεια, όμως όλοι μας μισούμε να τους πληκτρολογούμε κάθε φορά που αγοράζουμε μια νέα συσκευή. Πολλές εταιρίες δουλεύουν για να βρουν νέους τρόπους να απαλλαγούν από αυτούς και η Apple βρήκε έναν ενδιαφέρον.

Όπως ανακάλυψε ένας προγραμματιστής στο λογισμικό του HomePod που διέρρευσε πριν από λίγες εβδομάδες, μπορείτε να σετάρετε το ηχείο με τα στοιχεία σας χωρίς να πληκτρολογήσετε ούτε έναν κωδικό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας… ήχος.

Πιο συγκεκριμένα, άμα έχετε iPhone και αγοράσετε ένα HomePod, οι δύο αυτές συσκευές θα ανακαλύψουν η μία την άλλη και το HomePod θα παίξει αυτόματα έναν ήχο που θα “ακούσει” το iPhone και θα ξεκινήσει τη διαδικασία σύζευξης με το HomePod μέσω Bluetooth. Έπειτα το κινητό θα στείλει αυτομάτως τα στοιχεία του χρήστη στο ηχείο και θα εμφανιστεί ένα μενού στην οθόνη του κινητού για να επιλέξει ο χρήστης τις επιθυμητές ρυθμίσεις.

Φυσικά η Apple δεν έχει σχολιάσει τίποτα και για αυτό δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη διαδικασία θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα προϊόντα της. Πάντως θα είναι πολύ καλό αν ενσωματωθεί σε όλες τις συσκευές της, και για παράδειγμα μόλις πάρουμε ένα νέο Mac όλα τα στοιχεία μας να είναι έτοιμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να κάνουμε τίποτα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.