XBLOG logo @2x

Η Apple δούλευε στο HomePod από το 2012

Η Apple ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο στο συνέδριο WWDC το HomePod, ένα έξυπνο ηχείο με εξαιρετικό ήχο και Siri. Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν ότι η εταιρεία άργησε να ανακοινώσει μια τέτοια συσκευή. Όμως αυτό μπορεί να μην ισχύει – μια αναφορά από το Bloomberg ισχυρίζεται ότι η Apple δουλεύει πάνω στη συσκευή από το 2012.

Σύμφωνα με την αναφορά, το HomePod ήταν ένα project για τη δημιουργία των καλύτερων σετ ηχείων της αγοράς. Το προϊόν φαίνεται ότι δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητες της εταιρείας, καθώς το αντιμετώπιζαν σαν αξεσουάρ (όπως τα AirPods), και γι’ αυτό την πρόλαβαν η Amazon και η Google με τα Amazon Echo και Google Home αντίστοιχα. Το project ακυρώθηκε και αναπροσαρμόστηκε μερικές φορές καθώς η Apple αντιμετώπιζε και το πρόβλημα πώς θα ταίριαζε στο οικοσύστημα της μια τέτοια συσκευή, κάτι που καθυστέρησε και άλλο την ανακοίνωσή του.

Χάρη στο Bloomberg μάθουμε και άλλες πληροφορίες σχετικά με τις λειτουργίες του HomePod. Για παράδειγμα, τα ερωτήματα προς τη Siri θα αναλύονται στο iPhone, και όχι στο cloud, που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές δεν θα μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές αποκλειστικά γι’ αυτή τη συσκευή.

Όλα αυτά ίσως μας δείχνουν ότι η Apple φαντάζεται το HomePod σαν ένα “πραγματικό” ηχείο που υποστηρίζει τη Siri, παρά σαν ένα hub όπως είναι αυτά των Amazon και Google. Εάν αυτό θα έχει επιτυχία για την εταιρεία του Κουπερτίνο θα αργήσουμε λίγο να το μάθουμε μιας και η κυκλοφορία του αναβλήθηκε για το 2018.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.