XBLOG logo @2x

Η Apple εξαγόρασε εταιρία για να παρακολουθεί τον ύπνο σας

Η Apple εξαγόρασε την Beddit, μια Φινλανδική εταιρεία η οποία κατασκευάζει συσκευές -που συγχρονίζονται με το iOS και το Apple Watch- για την παρακολούθηση του ύπνου. Η Beddit, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ξεκαθαρίσει ότι τα δεδομένα των χρηστών θα περάσουν στα χέρια της Apple και ότι θα ισχύει η πολιτική απορρήτου των Αμερικάνων.

Το τελευταίο προϊόν της Beddit είναι το Beddit 3 Sleep Monitor που κοστίζει $149 και πωλείται μέσω του Αpple Store. Είναι ένας αισθητήρας που τοποθετείται κάτω από τα σεντόνια του κρεβατιού θα παρακολουθεί τις κινήσεις του χρήστη όταν αυτός κοιμάται, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται “ballistocardiography.” Ουσιαστικά τοποθετείτε τον αισθητήρα πάνω στο στρώμα του κρεβατιού και αυτό αυτομάτως καταγράφει την ποιότητα του ύπνου σας.

Η Apple είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να κάνει το Αpple Watch την απόλυτη συσκευή υγείας για τον καθημερινό χρήστη, και η έλλειψη μιας λειτουργίας για την καταγραφή της ποιότητας του ύπνου είναι σημαντική. Εξαγοράζοντας την Beddit θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που έχει αναπτύξει για να φέρει αυτή τη λειτουργία στο Watch, όμως θα πρέπει να λύσει και το πρόβλημα με την αυτονομία του ρολογιού, επειδή κρατάει μόνο μία μέρα και κανείς δεν θα θέλει να το φορτίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φυσικά δεν έχουμε κάποιο σχόλιο από την πλευρά της Apple, όμως το Bloomberg επαληθεύει ότι η Αpple θα προσθέσει τη δυνατότητα καταγραφής του ύπνου στο Apple Watch.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.