XBLOG logo @2x

Η AOC αποκαλύπτει την τρίτη γενιά των gaming οθονών υψηλής απόδοσης AGON

Η γκάμα AGON της AOC έχει εκτιμηθεί πολύ από τους επαγγελματίες gamers και esports παίκτες σε πολλά τουρνουά από τότε που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2016 με οθόνες144 Hz FreeSync and G-Sync, όπως την AG271QX και την AG271QG, ή οθόνες με ρυθμό ανανέωσης 240 Hz, όπως την AG251FZ και την AG251FG. Τώρα, η AGON 3 Series της AOC μιλά μια νέα γλώσσα σχεδίασης: η επιθετική καμπυλότητα 1800R σε συνδυασμό με το σχέδιο 3-πλευρών χωρίς πλαίσιο βυθίζει πραγματικά στο παιχνίδι τους gamers. Σχεδιασμένη με τα LAN-parties και τις μεγάλες εκδηλώσεις gaming κατά νου, η σειρά AGON 3 διαθέτει μηχανισμό ενός κλικ για εξαιρετικά εύκολη συναρμολόγηση και μία λαβή μεταφοράς ενσωματωμένη στη βάση. Η επανασχεδιασμένη βάση σε γωνιακό σχήμα V καταλαμβάνει λιγότερο χώρο γραφείου και προσφέρει πλήρεις εργονομικές ρυθμίσεις ύψους και περιστροφής. Τα υψηλής προσαρμοστικότητας φώτα RGB σε σχήμα δαχτυλιδιού (AGON Game Lights), ένας νέος επανασχεδιασμένος ελεγκτής (AGON Game Pad) για εύκολη πρόσβαση σε διάφορα χαρακτηριστικά και το αγαπημένο στήριγμα ακουστικών τώρα και στις δύο πλευρές για μεγαλύτερη ευελιξία, ολοκληρώνουν τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση της σειράς AGON 3. Χάρη στον εντυπωσιακό σχεδιασμό, η οθόνη AG273QCG τιμήθηκε με το Red Dot Design Award 2018.

AG273 B 1

Θρυλική αναβάθμιση
Οι νέες οθόνες AG273QCG και AG273QCX της AOC δε φέρνουν μόνο μια οπτική φρεσκάδα, αλλά και τις νέες τεχνολογίες οθόνης, τις τελευταίες καινοτομίες και όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις που επιθυμούν οι gamers.

Συγκεκριμένα, το μοντέλο Freesync™2 HDR , 27” AG273QCX είναι εξοπλισμένο με καμπύλο VA panel με φυσική ανάλυση QHD (2560×1440), 144 Hz ρυθμό ανανέωσης, 4 ms GtG / 1 ms MPRT και ευρεία γκάμα χρωμάτων DCI-P3 90% κάλυψη. Υποστηρίζοντας το πρότυπο PC-VESA DisplayHDR 400, η οθόνη AG273QCX προσφέρει μέγιστη φωτεινότητα 400 cd/m² και φέρνει περιεχόμενο υψηλής δυναμικής εμβέλειας για ρεαλιστικό και συναρπαστικό gaming. Χάρη στην τεχνολογία AMD Radeon Freesync™2 HDR, το περιεχόμενο της εικόνας μπορεί να χαρτογραφηθεί απευθείας στην περιοχή εγγενών χρωμάτων και φωτεινότητας της οθόνης για να διατηρηθεί η ποιότητα εικόνας HDR, αποφεύγοντας την ανεπαρκή αντιστοίχιση τόνων και διατηρώντας την ελάχιστη καθυστέρηση.

Η AG273QCG είναι εξοπλισμένη με ένα κυρτό 27” TN panel σε εγγενή ανάλυση QHD (2560×1440), ακόμη υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, 1 ms GtG χρόνο απόκρισης, φωτεινότητα 400 cd/m² και υποστήριξη NVIDIA G-SYNC.

Η AOC προσφέρει επίσης πολλές βελτιώσεις που έως τώρα οι gamers μπορούσαν να επιτύχουν μόνο με τη χρήση πρόσθετου λογισμικού: η λειτουργία Dial Point της AOC θα τοποθετήσει ένα δείκτη στόχευσης, έτσι ώστε οι gamers να έχουν πάντα ένα σταυρόνημα (crosshair)– ακόμη και σε παιχνίδια FPS που συνειδητά το αποφεύγουν ή το διευρύνουν ώστε να μπορούν να στοχεύσουν με ακρίβεια όπου το χρειάζονται ή όποτε απαιτείται. Οι gamers μπορούν επίσης να τοποθετήσουν ένα Frame Per Second counter (μετρητής καρέ ανά δευτερόλεπτο) σε μία από τις 4 άκρες χωρίς την ανάγκη λογισμικού GPU ή πρόσθετων εντολών κονσόλας. Χάρη στη λειτουργία Game Color της AOC, οι χρήστες μπορούν να αυξήσουν/μειώσουν τον κορεσμό της εικόνας ανάλογα με τις προτιμήσεις τους για καλύτερα επίπεδα γκρίζου χρώματος και λεπτομέρεια εικόνας χωρίς να χρειάζονται ρυθμίσεις βελτίωσης στο λογισμικό GPU. Αυτά μπορούν να αλλάξουν πολύ εύκολα όσο η οθόνη βρίσκεται σε χρήση με τον επανασχεδιασμένο ελεγκτή QuickSwitch. Τέλος, τα δύο νέα μοντέλα διαθέτουν λειτουργίες προστασίας ματιών και άνεσης, τεχνολογία Flicker-Free και λειτουργία Low Blue Light.

Η οθόνη AOC AGON AG273QCG (G-SYNC) αναμένεται να είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από τον Νοέμβριο 2018, και η AOC AGON AG273QCX (Freesync™2 HDR) από τον Δεκέμβριο 2018.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.