XBLOG logo @2x

Το Android P βάζει τέλος στη σειρά Nexus

Η Google κυκλοφόρησε το Android P Developer Preview, τη πρώτη beta της 9ης έκδοσης του λειτουργικού, σημειώνοντας το τέλος μιας εποχής: της σειράς Nexus. Όπως έγινε γνωστό, τα Nexus 5X, Nexus 6P και Pixel C δεν θα λάβουν επίσημα το Android P και θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αν παρακολουθείτε τα προϊόντα της Google, αυτά δεν είναι απροσδόκητα νέα. Η Google είχε εγγυηθεί να στέλνει στα Nexus τις μεγάλες αναβαθμίσεις λογισμικού για δύο χρόνια, ενώ για έναν χρόνο ακόμα είχε πει ότι θα στέλνει μικρές ενημερώσεις ασφαλείας. Η υποστήριξη των Νexus 5X και 6P τέλειωσε με το Android 8.1 Oreo αλλά θα λάβουν ακόμη μερικές ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι το Νοέμβριο.

Τα Nexus 5X και 6P κατασκευάζονταν από τις LG και Huawei αντίστοιχα, και ήταν δύο από τα πιο προβληματικά κινητά της σειράς Nexus. Το Νexus 5X είχε πρόβλημα με το bootloop, όπως και οι τότε ναυαρχίδες της LG, και το 6P είχε λάβει αρκετά παράπονα. Η παραγωγή και των δύο συσκευών έχει σταματήσει εδώ και καιρό, επομένως είναι δύσκολο για τους χρήστες να βρουν ανταλλακτικά.

Η Google δεν είχε αναφέρει για πόσο καιρό θα υποστηρίζει το tablet Pixel C, όμως αν αναλογιστούμε ότι λανσαρίστηκε μαζί με τα προαναφερόμενα smartphones, υποθέτουμε ότι έχει την ίδια μοίρα. Το Pixel C ήταν το τελευταίο tablet της Google και η εταιρία δεν δείχνει πρόθυμη να λανσάρει τον διάδοχό του.

Πλέον άμα θέλετε smartphones που αναβαθμίζονται άμεσα και απευθείας από τη Google θα πρέπει να πάρετε ένα που ανήκει στο πρόγραμμα Android One.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.