XBLOG logo @2x

Το Android P θα έχει νέα εμφάνιση και υποστήριξη για το… notch

Το Android Oreo τρέχει στο μόλις 1.1% των συσκευών εκεί έξω, όμως η Google δουλεύει στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού, το Android P, και τώρα άρχισαν οι φήμες.

Σύμφωνα με μια αναφορά του Bloomberg, το Android P θα έχει ανανεωμένη εμφάνιση για να προσεγγίσει τους χρήστες των iPhone. Ένα νέο design ίσως είναι αυτό που χρειάζεται η Google, ειδικά τώρα που η Apple ανέβαλε τον επανασχεδιασμό του iOS επειδή θέλει πρώτα να λύσει τα bugs που υπάρχουν στο λειτουργικό.

Επιπλέον, το Android P, με κωδική ονομασία Pistachio Ice Cream, θα υποστηρίζει το notch* που έχουν τα Essential Phone και iPhone X, τις πολλαπλές οθόνες (όπως το ZTE Axon M) και τις εύκαμπτες οθόνες (όπως στο φημολογούμενο Galaxy που ετοιμάζει η Samsung). Τέλος, οι προγραμματιστές θα μπορούν να ενσωματώσουν το Google Assistant στις εφαρμογές τους.

Αν η Google ακολουθήσει την ίδια στρατηγική με πέρσι τότε θα κυκλοφορήσει τη “developer preview” έκδοση του Android P κάποια στιγμή μέσα στον Μάρτιο, και τον Μάιο θα το παρουσιάσει επίσημα στο συνέδριο Google I/O. Το λειτουργικό αναμένεται να λανσαριστεί επίσημα το φθινόπωρο.

*Το πλαίσιο που κόβει την οθόνη για να χωρέσουν οι αισθητήρες και η εμπρόσθια κάμερα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.