XBLOG logo @2x

Για πρώτη φορά περισσότεροι μπήκαν στο Internet μέσω Android παρά με Windows PC

Το Android πριν από πέντε χρόνια ήταν ένα λειτουργικό σύστημα που το ήξεραν μόνο geeks, σήμερα όμως έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ που ανταγωνίζεται το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα υπολογιστών, τα Windows.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η γνωστή εταιρεία αναλύσεων StatCounter, για πρώτη φορά στην ιστορία της Πληροφορικής περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιήσαν συσκευή με Android για να σερφάρουν στο Διαδίκτυο παρά κάποια με Windows. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάρτιο οι συσκευές που μπήκαν στο Διαδίκτυο κατά 37.93% έτρεχαν Android, ενώ αυτές με Windows είχαν ποσοστό 37.91%.

Όπως αναφέρει ο CEO της StatCounter, Aodhan Cullen, «Είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της τεχνολογίας και το τέλος μιας εποχής. Σηματοδοτεί το τέλος της παγκόσμιας κυριαρχίας της Microsoft που κρατούσε από τη δεκαετία του 80.»

Αξίζει να σημειώσουμε, όμως, ότι αυτά τα νούμερα αφορούν όλες τις συσκευές που έχουν μπει στο Διαδίκτυο – δηλαδή smartphones, tablets, laptops και desktops. Αν εξαιρέσουμε τα εκατομμύρια smartphones και τα tablets που τρέχουν Android και κοιτάξουμε τα στατιστικά αποκλειστικά για desktop υπολογιστές, εκεί η Microsoft εξακολουθεί να επικρατεί με ποσοστό 84%.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.