XBLOG logo @2x

5 εφαρμογές για Android και iOS που χρειάζεται κάθε αθλητής

Την προηγούμενη δεκαετία οι αθλητές άφηναν το κινητό τους στο σπίτι και εξοπλίζονταν με ένα iPod στο μπράτσο τους. Από το 2010 και μετά, όμως, οι συνήθειες άλλαξαν και το smartphone έγινε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γυμναστικής.

Πλέον τα κινητά είναι “έξυπνα” και μπορούν να καταγράφουν με μεγάλη ακρίβεια ποσά βήματα έχετε κάνει, πόσες θερμίδες έχετε κάψει, ποσά χιλιόμετρα τρέξατε ακόμα και την ταχύτητά σας. Σήμερα τα smartphones με Android και iOS έρχονται με τις δικές τους πλατφόρμες για αθλητές που δουλεύουν “από το κουτί” όμως αν θέλετε περισσότερες δυνατότητες μπορείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή.

Στο σημερινό αφιέρωμα του XBLOG.GR θα μιλήσουμε για τις πέντε κορυφαίες εφαρμογές για το Android και το iOS που πρέπει να έχετε αν γυμνάζεστε.

Runtastic

Runtastic

Το Runtastic ήταν από τις πρώτες εφαρμογές που σχεδιάστηκαν για αθλητές και για αυτό έχει αποκτήσει παρά πολλούς χρήστες και χαρακτηριστικά. Μάλιστα είναι τόσο καλό που η Adidas το εξαγόρασε το καλοκαίρι του 2015 για €220 εκατομμύρια και σήμερα ανακοίνωσε την απόσυρση της δίκης της εφαρμογής train & run. Το Runtastic μπορεί να παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες σας (πχ τρέξιμο, ποδηλασία, πεζοπορία, σκι, και περπάτημα) και δείχνει αναλυτικά τα στατιστικά σας (πχ ταχύτητα, χρόνο, απόσταση και καμένες θερμίδες). Επίσης μετράει τα χιλιόμετρα που έχετε διανύσει με τα παπούτσια σας για να ξέρετε πότε πρέπει να πάρετε καινούργια. Οι δραστηριότητες καταγράφονται με GPS και αποθηκεύονται σαν ημερολόγιο. Η εφαρμογή συνεργάζεται με άλλες πλατφόρμες (πχ Apple Health, Google Fit) και διαθέτει κοινωνικά χαρακτηριστικά για να ανταγωνίζεστε με φίλους. Είναι δωρεάν και χρεώνει μόνο για έξτρα υλικό, όπως προσωπική προπόνηση.

Λήψη για Android ή iOS

Strava

Strava

Το Strava είναι γνωστό στη κοινότητα των ποδηλατιστών όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από αθλητές. Με την βοήθεια του GPS μετράει την απόσταση, το ρυθμό, την ταχύτητα, την ανύψωση, τον καρδιακό ρυθμό, και τις καμένες θερμίδες. Σε αυτό μπορείτε να συμμετάσχετε σε μηνιαίες δραστηριότητες και διαθέτει γκαλερί για να τραβάτε φωτογραφία τις καλύτερες στιγμές της διαδρομής σας.

Λήψη για Android ή iOS

Human

Human Activity tracker

Το Human αυτόματα καταγράφει τις βόλτες σας, το τρέξιμο και τις διαδρομές σας με το ποδήλατο. Με το χαρακτηριστικό Pulse μπορείτε να δείτε πως τα πάνε σε σύγκριση με τους υπόλοιπους χρήστες της πόλης σας. Τα στατιστικά σας μπορούν να συγχρονιστούν με το Google Fit και το Apple Health για να έχετε μια πλήρη εικόνα.

Λήψη για Android ή iOS


Διαβάστε επίσης: Υποδεχτείτε τα LG Watch Sport και Style, τα πρώτα ρολόγια με Android Wear 2.0


Endomondo

Endomondo
Το Endomondo μπορεί να καταγράψει το τρέξιμο σας, το περπάτημα, τις διαδρομές με το ποδήλατο και πάνω από 40 επιπλέον αθλήματα. Επίσης καταγράφει τα γνωστά στατιστικά (ταχύτητα, απόσταση, θερμίδες κτλ). Η εφαρμογή προσφέρει ηχητική πληροφόρηση για τα στατιστικά σας και συγχρονίζει με άλλες υπηρεσίες (MyFitnessPal, Google Fit και Apple Health) και smartwatches.

Λήψη για Android ή iOS

Moves

Moves app

Το Moves καταγράφει αυτόματα ό,τι κάνετε είτε έχετε το κινητό στη τσέπη σας είτε σε τσάντα. Όλα τα στατιστικά εμφανίζονται σε ένα ευανάγνωστο χρονολόγιο και οι διαδρομές εμφανίζονται στον χάρτη. Επίσης όλα τα στατιστικά μπορούν να γίνουν εξαγωγή για χρήση σε άλλες εφαρμογές. Η εφαρμογή εξαγοράστηκε το 2014 από τη Facebook για ένα αδιευκρίνιστο ποσό.

Λήψη για Android ή iOS

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.