XBLOG logo @2x

Android: Ποια εταιρία αναβαθμίζει πιο γρήγορα τα κινητά της το 2019;

Ο κόσμος κρατάει πλέον το κινητό του για περισσότερο καιρό, και έχει μάθει να απαιτεί από τις εταιρίες να προσφέρουν τις αναβαθμίσεις του Android γρήγορα. Πληροφοριακά, ο μέσος χρόνος που κρατάει κάποιος το κινητό του σήμερα είναι σχεδόν 30 μήνες. Η Apple δίνει τακτικές αναβαθμίσεις για πάρα πολλά χρόνια (π.χ. το 5S έπαιρνε updates για 5 χρόνια), αν και στον κόσμο του Android στην καλύτερη περίπτωση τα κινητά υποστηρίζονται για 3 χρόνια (2 χρόνια αναβαθμίσεις και 1 χρόνος ενημερώσεις ασφαλείας).

Η Counterpoint Research τώρα σύλλεξε όλα τα στοιχεία σχετικά με τις αναβαθμίσεις του Android και παρουσιάζει πόσο καλά τα πηγαίνουν οι κατασκευάστριες. Συγκεκριμένα σύγκρινε πότε αναβαθμίστηκαν σε Android 9 Pie τα κινητά που κυκλοφόρησαν μέσα στο 3ο τρίμηνο του 2018.

Counterpoint Research Android 9 Pie chart

Η καλύτερη εταιρία σε αυτό το κομμάτι ήταν η HMD, δηλαδή η κατασκευάστρια των Nokia smartphones. Αυτή τη στιγμή, το 96% των Nokia που κυκλοφόρησαν από το 3ο τρίμηνο του περασμένου έτους τρέχουν το Pie. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμα και τα Nokia 6 και 8 του 2017 τρέχουν τη νεότερη έκδοση του Android.

Η Samsung και η Xiaomi ακολουθούν τους Φιλανδούς, με ποσοστά 89% και 84%, αντίστοιχα. Λίγο πιο πίσω βρίσκουμε και την Huawei με το 82% των κινητών της να τρέχει το Android 9.

Μερικές μάρκες δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, όπως η OnePlus που θα έπρεπε να ήταν στο 100%, καθώς δεν λανσάρει πολλά μοντέλα και έτσι όλα όσα έχει κυκλοφορήσει από το 2016 (δηλαδή από το OnePlus 3 και μετά) τρέχουν την νεότερη έκδοση του Android.

Counterpoint Research Android 9 Pie chart 2

Η Nokia, η Xiaomi και η Lenovo δείχνουν αγάπη στα μεσαίας κατηγορίας κινητά τους, όμως αυτό δεν ισχύει για όλες τις μάρκες. Μόνο το 1/3 των κινητών που κοστίζουν κάτω από €200 τρέχουν το Pie. Πληροφοριακά σχεδόν το 90% των φθηνών smartphones των Nokia, Xiaomi και Lenovo τρέχουν το Pie.

Όσο για τον χρόνο που τους παίρνει να στείλουν τις αναβαθμίσεις, η HMD έχει και πάλι την πρωτιά — το 94% των Nokia αναβαθμίστηκαν σε λιγότερο από έναν χρόνο. Η Xiaomi και η Lenovo αγωνίζονται για την 2η θέση, σε αντίθεση με τις Samsung και Huawei που τους παίρνει αρκετό καιρό για να δώσουν το update στα περισσότερα μοντέλα τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.