XBLOG logo @2x

Η Siri δεν είναι πλέον η καλύτερη ψηφιακή βοηθός του iPhone

Η Siri ήταν για χρόνια η καλύτερη βοηθός που συνόδευε τα iPhone και τα iPad, όμως τώρα απέκτησε σοβαρό ανταγωνισμό που κάποιοι σίγουρα θα προτιμήσουν.

Η Amazon με ενημέρωση που έβγαλε γα την επίσημη εφαρμογή της για το iOS ενσωμάτωσε τη ψηφιακή βοηθό Alexa την οποία βρίσκουμε επίσης στο επιτυχημένο Echo, αλλά και σε μερικά νέα smartphones, όπως το Mate 9 της Huawei και τα Moto Z, Moto Z Force και Moto Z Play της Lenovo.

Η Alexa είναι μία από τις κορυφαίες βοηθούς που υπάρχουν, αφού απαντάει σε πάρα πολλά ερωτήματα του χρήστη, τον βοηθάει στις online αγορές του, παίζει μουσική και έχει πρόσβαση στα Kindle, Amazon Music Unlimited και Prime Music. Επίσης μπορεί να διαχειριστεί τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού και άλλα gadgets.

Όπως καταλαβαίνετε, η Alexa δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την Siri εξαιτίας των περιορισμών του iOS, αλλά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε όταν ανοίγετε την εφαρμογή του Amazon. Η ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής έχει κυκλοφορήσει στο App Store όμως η Alexa θα ενεργοποιείται σταδιακά στους χρήστες στις ΗΠΑ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.