XBLOG logo @2x

Alcatel-Lucent και China Mobile αναπτύσσουν το μεγαλύτερο δίκτυο 4G TD-LTE

Την Alcate-Lucent επέλεξε η China Mobile για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου πιλοτικού δικτύου τέταρτης γενιάς 4G TD-LTE στον κόσμο, το οποίο θα εγκατασταθεί στην Κίνα.

Το πιλοτικό αυτό δίκτυο TD-LTE καλύπτει επτά μεγάλες πόλεις στην Κίνα: Σαγκάη, Χάνγκζου, Νάντζινγκ, Σέντσεν, Ζιαμέν, Πεκίνο.

Οι συνδρομητές της China Mobile θα μπορούν να απολαμβάνουν κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας, όπως να αναπαράγουν βίντεο High Definition, να παίζουν 3D games ή να σερφάρουν στο ίντερνετ με υψηλές ταχύτητες.

Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα σε νέες βιομηχανίες που συμμετέχουν στην ανάπτυξη εφαρμογών LTE, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και άλλοι κλάδοι από το οικοσύστημα του πρωτοποριακού προγράμματος ng Connect, το οποίο εγκαινίασε η Alcatel-Lucent πριν από δύο χρόνια.

Οι δοκιμές που έγιναν στις συχνοτικές περιοχές των 2.3GHz και 2.6GHz και αφορούσαν κάλυψη εντός και εκτός κτιρίων, βασίστηκαν στην εμπειρία της Alcatel-Lucent γύρω από την τεχνολογία LTE, ώστε να χρησιμοποιηθεί μια ολοκληρωμένη λύση στην οποία περιλαμβάνονταν σταθμοί βάσης LTE (eNodeBs) και δίκτυο μεταγωγής (Evolved Packet Core). Η λύση της Alcatel-Lucent πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές ΙΟΤ με τερματικά δύο μεγάλων κατασκευαστών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης 2010 που έγινε στην Σαγκάκη, η Alcatel-Lucent συνεργάστηκε με την China Mobile για τη δημιουργία του πρώτου πιλοτικού δικτύου TD-LTE μεγάλης κλίμακας, το οποίο προσέφερε μεταξύ άλλων ίντερνετ υψηλής ταχύτητας και ψηφιακή τηλεόραση High Definition, ενώ στο πρόσφατο Mobile World Congress, οι δύο εταιρίες συνεργάστηκαν με την Audi και παρουσίασαν εφαρμογές σχεδιασμένες για χρήση σε αυτοκίνητα που λειτούργησαν απροβλημάτιστα μέσω ενός δικτύου που συνδύαζε τις τεχνολογίες TDD και FDD, ώστε να εξασφαλίζεται καθολική κάλυψη και να είναι εφικτή η δημιουργία ενός κοινού περιβάλλοντος LTE που καλύπτει και τα δύο modes.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.