XBLOG logo @2x

David Levy: Οι άνθρωποι θα παντρεύονται ρομπότ σε 30 χρόνια

Σε 2-3 δεκαετίες θα είναι αποδεκτό από την κοινωνία να κάνουμε έρωτα και να παντρευόμαστε ρομπότ, σύμφωνα με τον ειδικό στην τεχνητή νοημοσύνη Dr. David Levy.

Σε εκδήλωση στο Λονδίνο, ο David Levy ανέφερε ότι «είμαστε αναγκασμένοι να εξετάσουμε πως θα είναι οι σχέσεις ρομπότ-ανθρώπων σε 1-2 γενιές από σήμερα. Καθώς η αγάπη και το σεξ με τα ρομπότ θα γίνεται πιο σύνηθες, θα πρέπει να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με την πραγματικότητα του γάμου με ρoμπότ».

«Όταν τα ρομπότ μοιάζουν αρκετά με τους ανθρώπους, είναι αρκετά κοινωνικά, σε σημείο που συμπεριφέρονται σαν ένας σύντροφος, γιατί να μην επεκτείνουμε την συντροφικότητα με τον γάμο, αν κανένα μέρος δεν είναι κατά της ιδέας,» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα ρομπότ σήμερα έχουν εξελιχθεί αρκετά για να μπορούν να αντικατασταθούν ανθρώπους σε εργοστάσια ή σινεμά. Μάλιστα η NASA εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει ανθρωποειδή ρομπότ στον Άρη για να τον εξετάσουν πριν στείλουμε επανδρωμένη αποστολή. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμα για να γίνουν σύντροφοί μας.

Βέβαια, με τον ρυθμό που εξελίσσεται η τεχνολογία, σε 30 χρόνια τα ρoμπότ μάλλον θα μοιάζουν με ανθρώπους και ένα θεματικό πάρκο σαν το Westworld ή γάμος ανθρώπου-ρoμπότ δεν θα μοιάζουν αδύνατα. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν έχει δίκιο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.