XBLOG logo @2x

Ρομπότ με κάμερα, στη φύλαξη των συνόρων σύντομα

Δείτε πώς θα είναι το νέο ηλεκτρονικό σύστημα φύλαξης των συνόρων της Ελλάδας που θα τεθεί σε εφαρμογή σύντομα, από τι θα αποτελείται, αλλά και τις πλήρεις δυνατότητές του…

Συγκεκριμένα, από υπερσύγχρονα ρομπότ θα αποτελείται το νέο ηλεκτρονικό σύστημα φύλαξης της Ελλάδας, το οποίο έχει την ονομασία “Ταλώς” και θα αναλάβει να εμποδίσει τρομοκράτες, λαθρέμπορους και παράνομους μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα.

Τα ρομπότ διαθέτουν κάμερες αλλά και ερπύστριες για να κινούνται άνετα και να ξεπερνούν όποιο εμπόδιο βρεθεί στο δρόμο τους, ενώ μπορούν να εντοπίσουν κάθε κινούμενο σώμα και να αναγνωίσουν αν πρόκειται για άνθρωπο ή ζώο.

Επίσης θα μπορούν να εκφωνήσουν διαταγές, από το ενσωματωμένο μεγάφωνο που διαθέτουν, οι που έχουν ηχογραφηθεί από πριν, ενώ στην περίπτωση που αυτός που εισέρχεται παράνομα στη χώρα δεν υπακούσει στις διαταγές του ρομπότ, τότε αυτό τον ακολουθεί μέχρι τη στιγμή που θα επέμβουν οι… αληθινοί συνοριοφύλακες.

Αυτό το ηλεκτρονικό σύστημα φύλαξης των συνόρων δεν αποτελείται μόνο από ρομπότ με κάμερες, αλλά και από τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια, τα οποία διαθέτουν επίσης κάμερα.

Πρόσφατα είδα στο Media Markt στο Δέλτα Φαλήρου ρομπότ που διαθέτει IP κάμερα, το οποίο προορίζεται για “οικιακή χρήση” και μπορεί να διαχειριστεί κανείς πολύ απλά από ένα laptop και έχει εμβέλια αρκετών μέτρων, δείτε πώς λειτουργεί με ένα κλικ εδώ, για να πάρετε μία γεύση από το πώς θα λειτουργούν -περίπου- τα ρομπότ στη φύλαξη των συνόρων, που θα έχουν φυσικά πολύ πιο εξελιγμένες δυνατότητες.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.