XBLOG logo @2x

Aegean Airlines: Δωρεάν εισιτήρια σε νέους από νησιά για να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης

Την ελληνική περιφέρεια ενισχύει η Aegean Airlines, δίνοντας τη δυνατότητα σε 10.000 μαθητές της Γ΄Γυμνασίου της νησιωτικής Ελλάδας να ταξιδέψουν δωρεάν αυθημερόν στην Αθήνα από τον τόπο διαμονής τους, προκειμένου να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και να γνωρίσουν έτσι την πολιτιστική μας κληρονομία.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Aegean – Κοντά στους Νέους», ενώ μαζί με τους μαθητές θα ταξιδέψουν αυθημερόν στην Αθήνα και οι συνοδοί – καθηγητές τους. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο, εφόσον εγκριθεί από τα αρμόδια υπουργεία, και αφορά όλους τους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου για τη σχολική περίοδο 2009-2010. Τα νησιά μας, τα σχολεία των οποίων αφορά το πρόγραμμα, είναι η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Λέσβος, η Λήμνος, η Μύκονος, η Ρόδος, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Χίος, καθώς και όποια νησιά των άγονων γραμμών προστεθούν στο δίκτυο της Aegean από 1/10/09.

Η οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος προϋποθέτει τη συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων και σε αυτό το πλαίσιο έχει ήδη ζητηθεί η έγκριση και πολύτιμη συμβολή του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Μεταφορών, ώστε να μη χρεωθούν τα τέλη αεροδρομίων στoυς μαθητές στις  συγκεκριμένες πτήσεις, καθώς και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.