XBLOG logo @2x

Παραβάσεις σε πλοία εντόπισαν ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά

Λιμάνι Πειραιά

Σημαντικές παραβάσεις (υγειονομικές και αγορανομικές) διαπίστωσαν ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά σε ελέγχους που πραγματοποίησαν σε 20 πλοία το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Σε τέσσερις περιπτώσεις οι ελεγκτές ταξίδεψαν με τα πλοία και πραγματοποίησαν ελέγχους εν πλω, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζεται η νομοθεσία σχετικά με τα διατιμημένα προϊόντα.

Αγορανομική παράβαση διαπιστώθηκε στο “Νήσος Χίος”, καθώς στο κυλικείο του deck 6, αν και διέθεταν δεν έδιναν το νερό των 500 ml, αλλά προωθούσαν αυτό των 750 ml που είναι κατά 0,20 € ακριβότερο. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη η κατοχή και διάθεση για τον καταναλωτή εμφιαλωμένων νερών σε συσκευασία των 500 ml και 750 ml στα κυλικεία των πλοίων είναι υποχρεωτική. Για την υπόθεση η Νομαρχία Πειραιά ενημερώνει τον αρμόδιο εισαγγελέα. Στο ίδιο πλοίο έγιναν υποδείξεις για τη βελτίωση των συνθηκών υγειονομικής λειτουργίας, που σημειώθηκαν στο βιβλίο αστυιατρικών επιθεωρήσεων και θα ακολουθήσει επανέλεγχος για να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμόρφωσης.

Το μεγαλύτερο ωστόσο πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη αδειοδότησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος των πλοίων, καθώς από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι 13 κυλικεία, 3 εστιατόρια και ένα open bar 6 πλοίων παρείχαν τις υπηρεσίες τους χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας. Έτσι η Νομαρχία ζήτησε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να προχωρήσει στη διακοπή λειτουργίας τους.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενήργησαν ακόμη τα μικτά κλιμάκια της Νομαρχίας Πειραιά των Διευθύνσεων Υγειονομικών Ελέγχων, Προστασίας Καταναλωτή, Κτηνιατρικής και Γεωργίας κατασχέθηκαν 63 κιλά ακατάλληλου για κατανάλωση παγωτού  από το πλοίο “Μυτιλήνη”, καθώς δεν έφερε ενδείξεις, παράβαση για την οποία ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Αναλυτικά οι παραβάσεις ανά πλοίο:

  1. Ε/Γ – Ο/Γ ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τρία κυλικεία του πλοίου λειτουργούσαν χωρίς άδεια
  2. Ε/Γ – Δ/Ρ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Ένα κυλικείο του πλοίου λειτουργούσε χωρίς άδεια
  3. Ε/Γ – Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ: Δύο κυλικεία του πλοίου λειτουργούσαν χωρίς άδεια
  4. Ε/Γ – Ο/Γ ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ: Ένα κυλικείο του πλοίου στο κατάστρωμα 8 λειτουργούσε χωρίς άδεια
  5. Ε/Γ – Ο/Γ BLUE STAR 2: 1 κυλικείο στο κατάστρωμα 8, 3 κυλικεία και 2 εστιατόρια στο κατάστρωμα 7 του πλοίου λειτουργούσαν χωρίς άδεια
  6. Ε/Γ – Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Τα δύο κυλικεία, το open bar και το εστιατόριο – self service του πλοίου λειτουργούσαν χωρίς άδεια. Στο ίδιο πλοίο έγινε κατάσχεση 63 κιλών παγωτού ως ακατάλληλα για κατανάλωση, καθώς στερούνταν ενδείξεων, ενώ επίσης δεν υπήρχαν φάκελοι διαμαρτυρίας, παράβαση για την οποία διώκεται ποινικά.
  7. Ε/Γ – Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ (έλεγχος εν πλω): Στο κυλικείο του στο deck 6 του πλοίου, αν και είχαν δεν έδιναν το νερό των 500 ml, αλλά προωθούσαν αυτό των 750 ml που είναι κατά 0,20 € ακριβότερο. Έγιναν υποδείξεις για τη βελτίωση των συνθηκών υγειονομικής λειτουργίας που σημειώθηκαν στο βιβλίο αστυιατρικών επιθεωρήσεων και θα ακολουθήσει επανέλεγχος για να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμόρφωσης.

Τέλος, έγιναν υποδείξεις για τη βελτίωση των συνθηκών υγειονομικής λειτουργίας στα πλοία “Blue Star Ithaki” και “Νήσος Μύκονος”, ενώ θα ακολουθήσει επανέλεγχος για να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμόρφωσης.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.