XBLOG logo @2x

Η Acer φέρνει το 2018 την Amazon Alexa στα notebooks και PCs

Η Acer ανακοίνωσε ότι από το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα υποστηρίζεται η Amazon Alexa από τα notebooks Aspire, Spin, Switch και Swift, καθώς επίσης και τα Aspire all-in-one PCs. Αρχικά θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ μέσω update του Acer Care Center, ενώ πιο ευρεία υποστήριξη αναμένεται περίπου στα μέσα του 2018.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Acer είναι ανάμεσα στα πρώτα brands που θα φέρουν την Alexa στα PCs,» δήλωσε ο Jerry Kao, President of IT Products Business της Acer Inc. «Με μία πρωτοποριακή τεχνολογία στο χαρτοφυλάκιο μας, παρέχουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με ποικίλες υπηρεσίες φωνής στα notebooks και desktop. Η Alexa προσφέρει στους χρήστες χιλιάδες νέες δυνατότητες και εμείς φέρνουμε τις δυνατότητες αυτές στα PCs

«Είμαστε χαρούμενοι που η Acer φέρνει την Alexa στα PC των πελατών,» υπογράμμισε αντίστοιχα ο Steve Rabuchin, Vice President, της Amazon Alexa. «Η hands-free πρόσβαση της Alexa στα PCs μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε ποικίλους τομείς, όπως η αλληλεπίδραση με το smart home του χρήστη, η ενημέρωση των νέων ή του καιρού, η ρύθμιση των χρονοδιακοπτών κ.α. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά, ώστε η Alexa να είναι διαθέσιμη σε όποιον τη χρειάζεται.»

Σε συνδυασμό με την τεχνολογία Intel® Smart Sound, ένας ενσωματωμένος audio DSP (Digital Signal Processor) σχεδιασμένος για τη διαχείριση της αλληλεπίδρασης των ήχων, της φωνής και της ομιλίας, πολλά από τα τελευταίας τεχνολογίας notebooks και desktops της Acer θα υποστηρίζουν την Amazon Alexa και θα αντιδρούν σε φωνητικές εντολές γρήγορα, ενώ θα προσφέρουν και αξιόπιστο ήχο χωρίς επιπτώσεις στην απόδοση του συστήματος.

« Ένα PC είναι η κατάλληλη συσκευή για τη σύζευξη όλων των digital εμπειριών,» τόνισε ο Anand Srivatsa, General Manager Intel’s Desktop, Channel and Systems Group. «Εισάγοντας φωνητικές υπηρεσίες όπως η Alexa σε συνδυασμό με την τεχνολογία Intel® Smart Sound προσδοκούμε τα PC να αποκτήσουν ακόμα σημαντικότερο ρόλο στη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας, λαμβάνοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερα οφέλη από την ψυχαγωγία και τη διαχείριση ενός smart home ή γραφείου.»

Hands-Free παραγωγικότητα, ψυχαγωγία και Smart Home Control στα PCs 

Με την Amazon Alexa, οι κάτοχοι των συμβατών notebooks και desktops της Acer θα έχουν περισσότερες δυνατότητες όσον αφορά την ψυχαγωγία τους αλλά και τον έλεγχο του smart home τους μέσω φωνητικών εντολών στην Alexa.

Τα Notebooks όπως το Switch 7 Black Edition και το Spin 5 με το Acer Purified.Voice και τεσσάρων digital μικροφώνων υποστηρίζουν την far-field αναγνώριση φωνής έως και 2,74 m μακριά, ενώ άλλα με διπλά μικρόφωνα θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την Alexa έως και τα 0,91 m. Όλα τα υποστηριζόμενα convertible και 2-in-1 notebooks διαθέτουν μπροστινά ηχεία παρέχοντας μια επιβλητική audio εμπειρία.

Ο νέος Acer V6820M/i 4K UHD projector που θα συντονίζεται με την Amazon Alexa 

Επιπλέον της οθόνης Acer Air, που ήδη συντονίζεται με την Alexa, οι νέοι projectors V6820M και V6820i 4K UHD θα είναι από τους πρώτους που θα υποστηρίζουν την Amazon Alexa. Όσον αφορά το smart home, οι χρήστες θα μπορούν να ελέγξουν τον projector εφόσον ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα Acer Projector Smart Home skill καλώντας την Alexa σε μία συσκευή όπως το Echo ή ένα συμβατό Acer PC, «Alexa, άνοιξε τον projector» «Alexa, επέλεξε HDMI σαν πηγή του projector» ή “Alexa, άλλαξε την επιλογή οθόνης του projector σε λαμπερή».

Με τον ασύρματο Acer V6820M/i projector, οι φανατικοί των ταινιών θα απολαύσουν το σινεμά στο σπίτι με την εξαιρετικά λεπτομερή ανάλυση της 120 ιντσών 4K UHD (3,840 x 2,160) οθόνης.

Ο V6820M/i είναι συμβατός με HDR και Rec. 2020 σήματα, υποστηρίζει το Rec. 709 standard για απόδοση των χρωμάτων όμοια με του cinema και HDMI 3D2 για 3D home theater εμπειρία. Ο projector εξασφαλίζει υψηλής ευκρίνειας visuals χάρη στο Acer AcuMotion frame interpolation system, το οποίο υπολογίζει και δημιουργεί ενδιάμεσα frames, τα οποία θα παρεμβάλλονται ανάμεσα στα ήδη υπάρχοντα για αδιάλειπτη κίνηση. Ο V6820M/i μπορεί να λειτουργήσει σε ένα εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου των 19dBA (silent mode3) έτσι ώστε να ακούγεται ακόμα και ο παραμικρός ψίθυρος.

Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τιμές και διαθεσιμότητα μπορούν να ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, τα χαρακτηριστικά των προϊόντων και τις τιμές στην ελληνική αγορά, παρέχουν τα σημεία πώλησης της Acer μέσω του www.acer.com.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.