XBLOG logo @2x

Ερευνητής ανακάλυψε ότι το AccuWeather για iOS στέλνει προσωπικά δεδομένα σε τρίτους

Το AccuWeather για iOS, η δημοφιλέστερη εφαρμογή κινητών για πρόγνωση του καιρού, πιάστηκε να στέλνει προσωπικά δεδομένα χρηστών σε τρίτους. Με το άκουσμα της είδησης ορισμένοι χρήστες διέγραψαν την εφαρμογή όμως η εταιρία έσπευσε να ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Will Strafach και το ZDNet που επαλήθευσε τα ευρήματα του πρώτου, το AccuWeather στέλνει την ακριβής τοποθεσία (GPS) του χρήστη, το όνομα και το BSSID (διεύθυνση MAC) του Wi-Fi που είναι συνδεδεμένος (που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό του), καθώς και το αν είναι ενεργό το Bluetooth, στην εταιρία Reveal Mobile. Σε περίπτωση που ο χρήστης έχει αρνηθεί την πρόσβαση του AccuWeather στις υπηρεσίες τοποθεσίας, η εφαρμογή εξακολουθεί να στέλνει τα στοιχεία του Wi-Fi και του Bluetoth στη συγκεκριμένη εταιρία.

Η Reveal Mobile είναι μια εταιρία για διαφημίσεις σε smartphones. Ειδικεύεται σε διαφημίσεις που βασίζονται στη τοποθεσία του χρήστη και για αυτό χρειάζεται στοιχεία όπως η τοποθεσία του χρήστη και το Wi-Fi που είναι συνδεδεμένος για να εμφανίσει σχετικές διαφημίσεις. Η Reveal Mobile μπορεί κυριολεκτικά να ξέρει που πηγαίνει ο καθένας, αφού παρακολουθεί τους χρήστες όλη τη μέρα για να ξέρει πότε φεύγουν από το σπίτι για να πάνε στη δουλειά ή από το supermarket στο γήπεδο.

Το TechCrunch ήρθε σε επαφή με την AccuWeather, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν ήξερε ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα. Η εταιρία δεν σύλλεγε ποτέ τα συγκεκριμένα δεδομένα και έχει ήδη προχωρήσει στην αφαίρεση του λογισμικού της Reveal Mobile από την εφαρμογή της. Μόλις η Reveal Mobile ενημερώσει το λογισμικό της για να μην συλλέγει αυτά τα δεδομένα όταν απαγορεύσει ο χρήστης την πρόσβαση της εφαρμογής στις υπηρεσίες τοποθεσίας, τότε η AccuWeather θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ξανά το λογισμικό της διαφημιστικής εταιρίας. Τέλος, η AccuWeather θα ενημερώσει τους όρους χρήσης για να είναι ξεκάθαροι σχετικά με το ποια δεδομένα συλλέγονται.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.