XBLOG logo @2x

Η Lenovo παρουσίασε το πρώτο foldable PC στον κόσμο

Η Lenovo παρουσίασε στην εκδήλωση Lenovo Accelerate κάτι που δεν περιμέναμε, αλλά ήταν εντελώς αναμενόμενο: το πρώτο PC στον κόσμο με foldable οθόνη.

Το PC ανήκει στη σειρά ThinkPad X1 και ουσιαστικά είναι ένα μεγάλο tablet με Windows. Διαθέτει ένα 13,3″ OLED 2K panel της LG με αναλογία 4:3, Intel επεξεργαστή, εμπρόσθια κάμερα, μεγάλη μπαταρία με αυτονομία μίας ημέρας, γραφίδα, δύο θύρες USB και βάρος 900 γραμμάρια.

Lenovo ThinkPad X1 Worlds First Foldable PC (2)
Επειδή η μπαταρία βρίσκεται στο κάτω μέρος, ο υπολογιστής κάθεται σταθερά στο τραπέζι.

Ο χρήστης μπορεί να διπλώσει την οθόνη μέχρι ένα σημείο, να ανοίξει το εικονικό πληκτρολόγιο και να αρχίσει να χρησιμοποιεί την συσκευή σαν ένα laptop. Εναλλακτικά μπορεί να διπλώσει την οθόνη, να το γυρίσει στα πλάγια και να το κρατήσει σαν βιβλίο… για να διαβάσει ένα βιβλίο. Όταν τελειώσει με την δουλειά, τότε ο χρήστης μπορεί να κλείσει την συσκευή και να την τοποθετήσει στην τσάντα του πιάνοντας τον μισό χώρο.

Ο υπολογιστής είναι φτιαγμένος από πλαστικό, αλλά στο εξωτερικό μέρος υπάρχει δέρμα για να θυμίζει σημειωματάριο Moleskine.

Το PC αυτό θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020 και θα είναι αρκετά δυνατό για να το χρησιμοποιείτε σαν το κύριο μηχάνημά σας. Την τιμή δεν την γνωρίζουμε ακόμα αλλά ξέρουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι οικονομικό.

[irp][/irp]

Το επίσημο βίντεο για το Lenovo ThinkPad X1, το πρώτο foldable PC

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.