XBLOG logo @2x

Το Google Assistant έρχεται σε όλα τα αυτοκίνητα με Android Auto

Η ψηφιακή βοηθός Google Assistant αναπτύχθηκε για να ανταγωνιστεί τη Siri στα smartphones, όμως η Google βρήκε νέες χρήσεις για το λογισμικό: πλέον θέλει να βρίσκεται παντού, από ηχεία μέχρι αμάξια. Στη CES 2018 είδαμε τις πρώτες τηλεοράσεις με προ-εγκατεστημένο το Google Assistant, και παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η βοηθός θα ενσωματωθεί στη πλατφόρμα Android Auto.

Το Google Assistant στο Android Auto σχεδιάστηκε για να βοηθάει τους οδηγούς να συγκεντρωθούν στην οδήγηση. Με φωνητικές εντολές μόνο, οι οδηγοί μπορούν να ρωτήσουν διάφορα πράγματα (π.χ. οδηγίες πλοήγησης), να ελέγξουν την κατάσταση του οχήματος (π.χ. αν είναι κλειδωμένο και πόση βενζίνη απομένει), να υπαγορεύσουν και να στείλουν γραπτά μηνύματα σε διάφορες εφαρμογές, να πραγματοποιήσουν κλήσεις, να κλείσουν θέση πάρκινγκ και να παραγγείλουν καφέ ή φαγητό από τα Starbucks. Φυσικά θα υποστηρίζονται και οι υπόλοιπες εντολές του Assistant, όπως η δυνατότητα ελέγχου των φωτιστικών στο σπίτι και η αναπαραγωγή μουσικής από την αγαπημένη σας συνδρομητική υπηρεσία.

Το Android Auto θα ενημερωθεί αρχικά στις ΗΠΑ, όπου υποστηρίζεται από 40+ κατασκευαστές σε 400+ μοντέλα αυτοκινήτου, και για όσους δεν το έχουν στο αμάξι τους, θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στο smartphone τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.