XBLOG logo @2x

Η LG ακυρώνει και επανασχεδιάζει το LG G7 – Αλλάζει ριζικά τη σειρά «G»

Η έκθεση CES 2018 ολοκληρώθηκε και το μέλλον του τμήματος κινητών της LG είναι πιο αβέβαιο από πότε. Μετά από δέκα σερί τρίμηνα με απώλειες — σύντομα θα γίνουν έντεκα — και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια χαμένα, η LG παραδέχτηκε στο Las Vegas ότι χρειάζονται μια νέα στρατηγική.

Ο Νοτιοκορεάτικος κολοσσός ηλεκτρονικών αποκάλυψε ότι θα παύσουν να βγάζουν ναυαρχίδες κάθε χρόνο, όπως όλες οι υπόλοιπες εταιρίες. Αντιθέτως, θα κρατάνε τις ναυαρχίδες τους περισσότερο καιρό και θα τις ανανεώνουν όποτε πιστεύουν ότι είναι αναγκαίο. Και όταν λέμε «ναυαρχίδες», αναφερόμαστε στα μοντέλα των σειρών G και V.

LG G6 05

Επιπλέον, μια νέα αναφορά ισχυρίζεται ότι ο αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics, Jo Seong-jin, “πέταξε στα σκουπίδια” τον διάδοχο του G6 και διέταξε την ομάδα να ανασχεδιάσει την επερχόμενη ναυαρχίδα.

Η αναφορά έρχεται από τα χείλη ενός ανώνυμου υπαλλήλου της LG ο οποίος σχολιάζει ότι η “αναθεωρημένη” έκδοση θα λανσαριστεί αργότερα, ίσως τον Απρίλιο. Αναφέρει ακόμη ότι η διαταγή για τον ανασχεδιασμό του προϊόντος δόθηκε στους υπεύθυνους μόλις ολοκληρώθηκε η CES.

Η δραστική αυτή κίνηση σημαίνει ότι δεν θα δούμε κάποια νέα LG ναυαρχίδα στην έκθεση Mobile World Congress 2018, την οποία προτίμησε τα δύο τελευταία χρόνια η εταιρία για το λανσάρισμα νέων κινητών για τη σειρά G.

Το LG G7 αναμένεται να διαθέτει ακόμα λεπτότερα περιθώρια στη πρόσοψη, διπλή κύρια κάμερα και σκάνερ ίριδας. Παρόλα αυτά, οι εκτελεστικοί της LG δεν μπορούν να βρουν ένα ισχυρό selling point, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Τέλος, η ίδια πηγή αναφέρει ότι μπορεί να ακούσουμε κάτι επίσημο για το επερχόμενο κινητό γύρω στις 15-21 Φεβρουαρίου, λίγο πριν την έναρξη της έκθεσης MWC 2018.

Αυτά τα νέα βγήκαν δύο εβδομάδες μετά το άκουσμα μιας φήμης η οποία ισχυρίζεται πως η LG θα αφήσει πίσω της τη σειρά G και θα λανσάρει μια νέα. Τα ονόματα των κινητών στη νέα σειρά μπορεί να περιλαμβάνουν δύο νούμερα, για να μην νομίζει ο κόσμος ότι τα κινητά της είναι ξεπερασμένα σε σχέση με τον ανταγωνισμό (όπως έγινε με τη σειρά V).

Απ’ ότι φαίνεται η LG αλλάζει ριζικά τις ναυαρχίδες της. Ας ελπίσουμε ότι σε τρεις μόνο μήνες θα καταφέρει να φτιάξει μια νέα ναυαρχίδα που λειτουργεί σωστά, επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όποιος βιάζεται… σκοντάφτει.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.