XBLOG logo @2x

Taxibeat: Η αναζήτηση ταξί στη νέα mobile εποχή

Πριν από μερικές μέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του Taxibeat, ενός startup που έρχεται να κάνει την ζωή μας πιο εύκολη. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο κοινό εδώ και 10 ημέρες περίπου και ήδη έχει προκαλέσει πολλές (θετικές κυρίως) αντιδράσεις. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι είναι το Taxibeat!

Σίγουρα θα έχετε χρειαστεί κάποτε να βρείτε ένα ταξί και να περιμένετε με τις ώρες και να μην βρίσκετε τίποτα. Σε αυτή την κατάσταση έρχεται να δώσει λύση το Taxibeat. Μπορείτε πολύ απλά, αν έχετε ένα smartphone (μόνο iPhone για τώρα) να χρησιμοποιήσετε αυτή την εφαρμογή και να δείτε μια λίστα των οδηγών ταξί που έχουν την εφαρμογή του Taxibeat και βρίσκονται σε μια ακτίνα 2-3 χιλιομέτρων.

Μετά καλείτε τον οδηγό που θέλετε με το πάτημα ενός κουμπιού και έρχεται να σας παραλάβει!

Η ερώτηση που θα έχετε τώρα οι περισσότεροι φαντάζομαι ότι θα είναι «Πόσο κοστίζει αυτό;».

Η απάντηση που έχω όμως για εσάς είναι «Δωρεάν!».

Ακριβώς, μπορείτε να καλέσετε ένα ταξί να έρθει να σας παραλάβει και να πληρώσετε μόνο την αξία της διαδρομής. Επιπλέον, έχετε την δυνατότητα να δείτε μια φωτογραφία του οδηγού, το μοντέλο του αυτοκινήτου που έχει, την βαθμολογία που έχει λάβει από τους άλλους χρήστες, αλλά και να βαθμολογήσετε και εσείς τον οδηγό.

Έτσι η εμπειρία της μεταφοράς με ταξί αποκτά άλλο νόημα, αφού ο οδηγός δεν είναι απλώς ένας τυχαίος οδηγός, αλλά έχει όνομα και ανάλογα με την συμπεριφορά του προς του πελάτες αποκτά την αντίστοιχη φήμη.

Η πηγή εσόδων για την εταιρία είναι μια «προμήθεια» που θα πληρώνει ο οδηγός για κάθε διαδρομή που κάνει μέσα από το Taxibeat. Το κόστος αυτής της προμήθειας είναι 0,49 ευρώ ανά διαδρομή.

Η εφαρμογή όπως είπαμε είναι διαθέσιμη για το κοινό και μπορείτε να την κατεβάσετε από το App Store της Apple. Από την πρώτη μέρα που «ανέβηκε» βρέθηκε στην κορυφή των δωρεάν εφαρμογών στο ελληνικό iTunes, ενώ τώρα βρίσκεται μέσα στις πρώτες δέκα εφαρμογές.

Τα downloads από τους χρήστες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 10000! Η αντίστοιχη εφαρμογή για το Android αναμένεται να είναι έτοιμη στις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με το επίσημο Taxibeat blog!

Πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στους χρήστες από Αθήνα. Βέβαια, και όποιος άλλος στην Ελλάδα θέλει μπορεί να την κατεβάσει, απλώς δεν θα βρίσκει κανένα ταξί στην περιοχή του.

Ακολουθεί demo video της εφαρμογής του Taxibeat (για τους οδηγούς), βίντεο-παρουσίαση της εφαρμογής από το Insomnia.gr, αλλά και βίντεο με τα όσα είπε ο πρώτος χρήστης της εφαρμογής Taxibeat που βρήκε ταξί μέσω της εφαρμογής και λέει τις εντυπώσεις του.

Εσάς πώς σας φαίνεται αυτή η εφαρμογή; Την έχετε χρησιμοποιήσει; Ποια τα σχόλια και οι εντυπώσεις σας;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.