XBLOG logo @2x

Ψάχνοντας για Wi-Fi στη Ρόδο

Free Wi-Fi spot

Εδώ και δύο μέρες περίπου το Conn-X στο σπίτι μου στη Ρόδο αποφάσισε να μας εγκαταλείψει για κάποιον αδιευκρίνιστο μέχρι αυτή τη στιγμή λόγο.

ΟK λέω, δεν πειράζει, τόσες καφετέριες με Wi-Fi υπάρχουν στο νησί θα πάω μια βόλτα με το HTC Advantage X7500 μου και θα κάνω τις δουλειές μου από εκεί. Είχα σταμπάρει δυο – τρεις καφετέριες εδώ και μερικές μέρες, οπότε είπα να κάνω την επίσκεψή μου το πρωί για να δω τα email μου και να γράψω κανένα post.

Πάω στην πρώτη όπου πριν παραγγείλω τον καφέ μου δοκίμασα να δω αν όντως μπορώ να συνδεθώ με το Wi-Fi για να είμαι σίγουρος. Συνδέομαι, λοιπόν, αλλά μετά από λίγο με πετάει έξω, δεν πειράζει λέω θα πάω σε κάποια άλλη καφετέρια.

Παίρνω το αυτοκίνητο, παρκάρω έξω από την δεύτερη καφετέρια, οπλισμένος με χαμόγελο και ελπίδα ότι θα μπω επιτέλους στο internet.

Βλέπω και στην πόρτα το σηματάκι Free Wi-Fi spot, λέω εντάξει τώρα θα σερφάρουμε. Κάθομαι σε ένα τραπέζι, παραγγέλνω τον καφέ μου, βγάζω το HTC X7500, βρίσκω το δίκτυο (Siemens-3ae128), συνδέεται κανονικά, πάω να ανοίξω το xblog.gr αλλά που τέτοια τύχη!

Ξαναπροσπαθώ άλλη μία φορά, αλλά δυστυχώς τίποτα.

Πάω μέχρι το ταμείο, λέω κι εγώ κάποιο πρόβλημα θα υπήρχε με το router τους, το οποίο με ένα απλό reset θα έστρωνε. Έλα όμως που η καλή μου τύχη με είχε εγκαταλείψει στο σπίτι από το πρωί.

Η σερβιτόρα μου έδωσε μια φοβερή και άκρως αφοπλιστική απάντηση:

Σε αυτό το κατάστημα δεν έχουμε πλέον Wi-Fi για πρόσβαση στο internet, μόνο στο νέο μας κατάστημα.

Όλος απορία κι εγώ τη ρώτησα γιατί δεν φρόντισαν να βγάλουν το αυτοκόλλητο “Free Wi-Fi spot” από την πόρτα; Ε, όσο απάντησε σε εσάς, άλλο τόσο απάντησε και σε μένα.

Νομίζω ότι κάπου – κάπου οι ιδιοκτήτες των καφετεριών και των εστιατορίων που έχουν Wi-Fi, καλό θα είναι να ελέγχουν κατά πόσο το δίκτυο τους δουλεύει κανονικά και να ξεκολλάνε τα αυτοκόλλητα με το “Free Wi-Fi” όταν αυτό πλέον δεν υφίσταται!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.