XBLOG logo @2x

Φωτοβολταϊκά: Συνεργασία BP Solar και SolarEdge για την μεγιστοποίηση της απόδοσης

Solar energy

Τη συμφωνία για την διερεύνηση της εμπορικής αξιοποίησης ενός ηλεκτρονικού συστήματος βελτίωσης της απόδοσης της μετατροπής της ηλιακής ακτινοβολίας σε ηλεκτρική ενέργεια, ανακοίνωσαν η BP Solar και η SolarEdge. Το σύστημα αυτό θα είναι ενσωματωμένο στα φωτοβολταϊκά πλαίσια, ενώ η συνδυασμένη λύση θα μεγιστοποιήσει την ενεργειακή παραγωγή σε όλη την διάρκεια του κύκλου ζωής του φωτοβολταϊκού συστήματος και θα μειώσει δραματικά την πολυπλοκότητα και το κόστος.

Οι αρχιτεκτονικές σχεδιασμού φωτοβολταϊκών συστημάτων που ισχύουν σήμερα μπορεί να οδηγήσουν σε απώλειες 20% ή και περισσότερο ανά φωτοβολταϊκή εγκατάσταση. Οι απώλειες αυτές είναι αποτέλεσμα των μικρών διαφορών των τεχνικών χαρακτηριστικών των φωτοβολταϊκών πλαισίων και σειρών (PV strings), αλλά και των μερικών σκιάσεων που εμφανίζονται μέσα στην ίδια την εγκατάσταση.

Η BP Solar ήδη αναπτύσσει την ενσωμάτωση των ενεργών ηλεκτρονικών στοιχείων της SolarEdge μέσα στα φωτοβολταϊκά πλαίσια, προκειμένου να πετύχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση και να μειώσει τα έξοδα εγκατάστασης και συντήρησης. Οι συνδυασμένες τεχνολογίες υποβάλλονται αυτή την περίοδο σε σχολαστικούς ελέγχους θερμικού κύκλου, ώστε να προσομοιώνεται η 25ετής λειτουργία τους υπό μεταβλητές συνθήκες ηλιοφάνειας.

Για την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας, στη BP Solar και τη SolarEdge έχει διατεθεί ερευνητική επιδότηση από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ, στο πλαίσιο του προγράμματος BIRD (Bi-national Industrial Research and Development), που συνεισφέρει στην κοινή ανάπτυξη. Μέσω της πρωτοβουλίας “BIRD Energy”, το σχέδιο BP Solar-SolarEdge έχει αναγνωριστεί για τα επιτεύγματά του στη βελτίωση της αποδοτικότητας και των οικονομικών της ηλιακής τεχνολογίας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.