XBLOG logo @2x

Η Sony Ericsson κοντά στο περιβάλλον

Η Sony Ericsson υιοθετεί ολοκληρωμένη φιλοσοφία ως προς την επίδρασή της προς το περιβάλλον με τα προϊόντα GreenHeart, την αναθεώρηση όλων των λειτουργιών της με στόχο τη μείωση εκπομπών CO², αλλά και τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει. Η εταιρεία δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές CO² από τις λειτουργίες της κατά 20% έως το 2015. Παράλληλα, στόχος της είναι η μείωση των εκπομπών που επηρεάζουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 15% έως το 2015 σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της, από το στάδιο του σχεδιασμού τους μέχρι και το τέλος της χρήσης τους από τους καταναλωτές.

Σημαντικός άξονας αυτών των δεσμεύσεων είναι η παρουσίαση των πρώτων προϊόντων GreenHeart της Sony Ericsson, του C901 GreenHeart, του Naite και των ακουστικών MH300, τα οποία έχουν δημιουργηθεί εξ’αρχής με βάση την “πράσινη” φιλοσοφία της. Οι καινοτομίες που παρουσιάζονται στα νέα κινητά GreenHeart θα αποτελέσουν σταδιακά μέρος όλης της γκάμας προϊόντων της, ενώ θα προστίθενται συνεχώς ακόμη περισσότερα τέτοια χαρακτηριστικά.

Τα “πράσινα” χαρακτηριστικά που ενσωματώνονται είναι ηλεκτρονικές οδηγίες χρήσης, που μειώνουν τη χρήση χαρτιού περισσότερο από 90%, οι μικρότερες συσκευασίες, που μειώνουν τις εκπομπές CO² που προέρχονται από μεταφορές περισσότερο από 80%, τα ανακυκλωμένα πλαστικά και οι χαμηλής κατανάλωσης φορτιστές. Χάρη σε αυτές τις καινοτομίες, το συνολικό “αποτύπωμα” του διοξειδίου του άνθρακα των GreenHeart προϊόντων μειώνονται κατά 15%.

Τέλος, η εταιρεία δεσμεύεται να αυξήσει σημαντικά την ποσότητα των κινητών τηλεφώνων που συγκεντρώνονται ως μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της “TakeBack”. Χάρη σε αυτό το σύστημα, η Sony Ericsson στοχεύει να συγκεντρώνει από το 2011 ένα εκατομμύριο κινητά τηλέφωνα ετησίως, κάνοντας την ανακύκλωση πιο εύκολη για τους καταναλωτές της, καθώς θα παρέχει περισσότερα σημεία συλλογής όπως επίσης και σχετικές πληροφορίες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.