XBLOG logo @2x

Φοράτε κράνος και τα κατάλληλα είδη ένδυσης και υπόδησης όταν οδηγείτε μηχανή;

Φοράτε κράνοςΑφορμή για αυτό το post είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και δυόμιση μήνες ένας φίλος μιας φίλης μου, μετά από ατύχημα που είχε με τη μηχανή που οδηγούσε. Το πρώτο του λάθος ήταν ότι ανέβηκε στη μηχανή ενώ είχε πιει αλκοόλ και το δεύτερο ότι οδηγούσε χωρίς κράνος και χωρίς τα κατάλληλα είδη ένδυσης και υπόδησης. Αποτέλεσμα όλων αυτών η μηχανή καρφώθηκε σε μια μάντρα και εκείνος βρέθηκε για πάνω από 70 ημέρες στο νοσοκομείο με κομμένο το ένα του χέρι, ενώ το ένα του πόδι είναι γεμάτο λάμες και σίδερα.

Βγήκε από το νοσοκομείο πριν από μερικές μέρες, θα μείνει για ένα διάστημα σπίτι χωρίς να μπορεί να περπατήσει και σε λίγο καιρό θα ταξιδέψει στην Αμερική για να βάλει τεχνητό μέλος στο χέρι που έχασε. Το κακό είναι ότι το είχε φάει το κεφάλι του και άλλες φορές τα τελευταία χρόνια, είχε πέσει αρκετές φορές, είχε πάθει μικρο-ατυχηματάκια, αλλά μυαλό δεν έβαλε.

Γι΄ αυτό ρωτάω: Φοράτε κράνος και τα κατάλληλα είδη ένδυσης και υπόδησης όταν οδηγείτε τη μοτοσυκλέτα σας; Δε χρειάζεται να οδηγείτε Yamaha R1 ή κάποια άλλη μεγάλου κυβισμού μηχανή για να φορέσετε κράνος και ένα ειδικό προσταυτικό μπουφάν, το κακό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν οδηγείτε ένα παπάκι ή ένα σκουτεράκι.

Μια φίλη που οδηγεί παπάκι φοράει κράνος και μπουφάν με ενίσχυση και προστατευτικά χειμώνα-καλοκαίρι. Μπορεί ένα καλό κράνος και ένα καλό μπουφάν με τα ειδικά προστατευτικά να κοστίζουν ακριβά, νομίζω όμως ότι είναι προτιμότερο να αγοράσετε μία μηχανή μικρότερης αξίας για να μπορέσετε έτσι να διαθέσετε τα υπόλοιπα χρήματα για αγορά κράνους και μπουφάν, παρά να πάρετε τη μηχανή και μετά να παραμελήσετε το κράνος και τα είδη ένδυσης.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.