XBLOG logo @2x

Φοράω πάντα ζώνη ασφαλείας όταν οδηγώ!

Το βιντεάκι που βλέπεις παραπάνω είναι ακόμα μια αφορμή για αυτό το post, ακόμα μία υπενθύμιση για το πόσο σημαντική είναι η ζώνη ασφαλείας, την οποία πρέπει να φοράς και να φοράμε όλοι μας αν θέλουμε να έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να βγούμε ζωντανοί από το αυτοκίνητο μετά από κάποιο ατύχημα που ενδεχομένως να έχουμε στο μέλλον.

Εγώ και σχεδόν όλοι οι φίλοι μου που οδηγούμε φοράμε ζώνη ασφαλείας πάντα στο αυτοκίνητο, ενώ ζώνη ασφαλείας φοράνε και οι επιβάτες στα πίσω καθίσματα. Νομίζω γενικά ότι οι περισσότεροι οδηγοί της γεννιάς μου φοράνε ζώνη ασφαλείας, τους έχει γίνει συνήθεια, δεν ξεκινάνε αν δε τη φορέσουν.

Φοράω ζώνη ασφαλείας από τότε που καθόμουν συνοδηγός στο αυτοκίνητο με τον πατέρα μου και αυτό κάνω και εδώ και έναν χρόνο ως οδηγός όμως πια. Ευτυχώς μέχρι τώρα η ζώνη ασφαλείας δε χρειάστηκε ποτέ να μου αποδείξει πόσο χρήσιμη είναι και μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ και σε κανέναν μας.Όμως πρέπει να μας γίνει συνήθεια ότι τη ζώνη δε τη φοράμε για να μη μας σταματήσουν σε μπλόκο και μας γράψουν και πληρώσουμε πρόστιμο.

Τη ζώνη τη φοράμε γιατί πραγματικά μπορεί να μας σώσει τη ζωή σε κάποιο ατύχημα. Τη ζώνη τη φοράμε γιατί σε περίπτωση ακόμα και μικρού τρακαρίσματος δε θα σκάσουμε με το κεφάλι πάνω στο παρμπρίζ γλυτώνοντας έτσι έναν πιθανό σοβαρό τραυματισμό.

Τη ζώνη τη φοράμε γιατί, αν ανατραπεί το αυτοκίνητό μας, δε θα γίνουμε βαρελάκι μέσα στην καμπίνα και κατά πάσα πιθανότητα δε θα σκοτωθούμε από τα χτυπήματα, αλλά θα μείνουμε στη θέση μας και θα βγούμε από το όχημα με μεγάλη πιθανότητα να μην έχουμε ούτε μία γρατζουνιά.

Δεν πρέπει ποτέ να κάθεται μία μαμά με το μωράκι της στο μπροστινό κάθισμα, πόσο μάλλον χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας. Τα μωρά και τα μικρά παιδιά πρέπει να κάθονται δεμένα στο παιδικό καθισματάκι το οποίο τοποθετούμε σωστά στο πίσω κάθισμα.

Στα καινούρια αυτοκίνητα αν δε φορέσεις τη ζώνη σου και ξεκινήσεις αυτόματα ακούς έναν ήχο που δε σταματάει αν δε φορέσεις τη ζώνη ή σταματάει μετά από 10-15 λεπτά. Αρκετοί κάνουν το εξής: Τοποθετούν τη ζώνη πίσω από το σώμα τους και την κουμπώνουν κανονικά, με αποτέλεσμα ο ήχος να σταματάει.

Εσύ φίλε οδηγέ που δε φοράς τη ζώνη την επόμενη φορά που θα μπεις στο αυτοκίνητο για να διανύσεις μία απόσταση ακόμα και λίγω χιλιομέτρων φόρεσέ την! Μπορεί αυτή η ζώνη να σε σώσει σε κάποιο ατύχημα!

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους μοτοσυκλετιστές και το πόσο σημαντική είναι η χρήση κράνους, αλλά και ειδικού εξοπλισμού (μπουφάν κτλ). Και δε μιλάω για κράνος-μαϊμού, αλλά για κράνος που πληροί της σωστές προδιαγραφές!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.