XBLOG logo @2x

Τραγωδία στη Θεσ/νίκη. Οι αστυνομικοί νόμιζαν ότι πήγαιναν για καφέ με τον συλληφθέντα;

Police

Ειλικρινά δε θέλω να κάνω γενικεύσεις, γιατί δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί το ίδιο, αλλά αυτό που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη δείχνει ότι κάποιοι αστυνομικοί είναι στον κόσμο τους να το πω; Νομίζουν ότι κάνουν απλά βόλτα με τα περιπολικά;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ανατέθηκε σε δύο αστυνομικούς η μεταγωγή ενός 33χρονου από το τμήμα Αγίου Αθανασίου στο τμήμα Εχεδώρου, ο οποίος είχε συλληφθεί για κλοπή. Οι έξυπνοι αστυνομικοί έβαλαν τον 33χρονο στο πίσω κάθισμα χωρίς χειροπέδες, ενώ ο συνοδηγός του περιπολικού είχε αφήσει το όπλο του δίπλα στο χειρόφρενο!

Ο συλληφθείς πήρε το όπλο, απείλησε τους αστυνομικούς, το περιπολικό σταμάτησε στο ύψος του Γαλλικού ποταμού και αυτός κατέβηκε σαν κύριος. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 33χρονος με την απειλή του όπλου επιβιβάστηκε σε δύο αυτοκίνητα, ενώ στη Σίνδο επιβιβάστηκε σε λεωφορείο. Λίγη ώρα αργότερα πυροβόλησε εξ΄επαφής τον οδηγό του λεωφορείου, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Στη συνέχεια μπήκε σε χώρο βιομηχανίας υδραυλικών, επιβιβάστηκε σαν κύριος σε περιπολικό, στο οποίο το πλήρωμα είχε αφήσει τα κλειδιά στο διακόπτη, πήγε σε μία έκθεση επίπλων, εξανάγκασε με την απειλή του όπλου έναν πελάτη να τον φυγαδεύσει με το αυτοκίνητό του, για να συλληφθεί τελικά στην περιοχή Δενδροποτάμου.

Πόσο ανεκπαίδευτοι ήταν οι αστυνομικοί που έκαναν τη μεταγωγή; Μήπως αφέθηκαν στο “έλα μωρέ, μεταγωγή ρουτίνας είναι” και πήγαν στο χαλαρό λες και πήγαιναν βολτούλα με τον συλληφθέντα; Άκουσε χθες στο δελτίο ειδήσεων του Mega μία δημοσιογράφο να λέει ότι ο συγκεκριμένος ήταν γνώριμος στις αστυνομικές αρχές, αφού είχε συλληφθεί κι άλλες φορές, γι΄αυτό και δε του πέρασαν χειροπέδες.

Τι να πω, πρωτάκουστα πράγματα.

Οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων Σίνδου και Αμπελοκήπων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όπως και οι τέσσερις αστυνομικοί των περιπολικών μετά την υπόθεση της καταδίωξης του κρατούμενου. Κλασικά, όπως πάντα, διατάχθηκε η διενέργεια ακόμη μίας “Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης” και πάει λέγοντας… Μη δούμε πάλι μόνο σε μερικούς μήνες τους αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σε άλλα πόστα, όπως έγινε με την υπόθεση της ζαντινιέρας…

[photo by ANT1]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.