XBLOG logo @2x

Το blog της Νέας Δημοκρατίας

Νέα Δημοκρατία blog

Μία εβδομάδα λειτουργίας online ζωής μετράει περίπου το επίσημο blog της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο συναντάμε στη διεύθυνση blog.nd.gr. Το blog δημιουργήθηκε για να γίνει ένας διάλογος με τους πολίτες, ενόψει ευρωεκλογών, όπως διαβάζω, νομίζω όμως ότι η λειτουργία του θα συνεχιστεί, αφού όπου να΄ναι έρχονται και οι εθνικές εκλογές.

Μέχρι τώρα έχουν “ανέβει” μόλις δύο post + ένα post για το “καλώς ήρθατε”, το οποίο δέχθηκε ανάμεικτα σχόλια από όσους του επισκέφθηκαν. Εκτός από τα θετικά σχόλια και τα σχόλια όσων πρόσκεινται στο κόμμα, δεν έλειψαν τα ιδιαίτερα αιχμηρά και επικριτικά σχόλια, ειδικά μετά τα όσα είχε πει πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής για αξιοποίηση των blogs από κουκουλοφόρους.

Πρώτο post στο blog.nd.gr

Μερικά από τα αιχμηρά σχόλια στο πρώτο post:

  • Στέλιος (1 Μαΐου 2009 at 9:27 μμ)
    “Εγκαινιάζουμε το καινούργιο αυτό μέσο διαλόγου”??? Αλήθεια? Τώρα πήρατε χαμπάρι το μέσο αυτό? Οταν ο Σούρλας ονομάτιζε ως διαβολικό το διαδίκτυο και ο Καραμανλής “στοχοποιούσε” τα μπλογκς που ήσασταν? Λίγη τσίπα ρε!
  • petrosdiver (1 Μαΐου 2009 at 10:28 μμ)
    Προφανώς αργήσανε οι προμηθευτές να σας φέρουν τους υπολογιστές γι΄αυτό και φτιάξατε το blog ένα μήνα πριν της Ευρωεκλογές. Εάν νομίζετε ότι “κοιμόμαστε” είστε γελασμένοι. Με τα καμώματα σας έχετε ήδη εξασφαλίσει το χρώμα της ψήφου μας εδώ και πολύ καιρό και το χρώμα αυτό είναι το μαύρο.
  • είστε απίστευτοι (1 Μαΐου 2009 at 10:57 μμ)
    Εκτός από τον πρόχειρο σχεδιασμό, που υποδηλώνει έναν πανικό και μια βιασύνη να κερδιθεί χαμένος χρόνος… ΕΤΩΝ! έχω και 2 ερωτήσεις:
    α) Να υποθέσω ότι από την στιγμή που ο Καραμανλής είπε ότι “οι κουκουλοφόροι χρησιμοποιούν τα blogs για να συντονίζονται”, αυτό σημαίνει ότι κι εσείς χρησιμοποιείτε αυτό το blog για να προπαγανδίσετε;
    β) Η Ν.Δ. στα 35 χρόνια ύπαρξής της, ποια άλλη επιτυχία στην εξωτερική πολιτική έχει να επιδείξει εκτός από την υπογραφή ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Με αυτό το επιχείρημα θα πάτε στις ευρωεκλογές;
    Γελάνε όλοι μαζί σας!
  • Spyros (2 Μαΐου 2009 at 12:45 πμ)
  • Είναι αργά πια! Το χάσαμε το κορμί πατριώτες!

Στα σχόλια απάντησε κάποια στιγμή και ο διαχειριστής του blog με όνομα “Νέα Δημοκρατία”, ο οποίος έγραψε ότι όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και λαμβάνονται υπόψη:

Φίλοι μας και αναγνώστες του blog της Νέας Δημοκρατίας. Χαιρετίζουμε το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων. Σας ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα ανταπόκρισή σας. Όλα σας τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα, εποικοδομητικά και λαμβάνονται υπόψη. Πολλοί μας συγχαίρετε και κάποιοι μας επικρίνετε, αλλά αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος μας, να ξεκινήσουμε διαδραστικό διάλογο με αφετηρία τις Ευρωεκλογές. Το blog αυτό απευθύνεται σε όλους του πολίτες ! Η ελεύθερη διατύπωση απόψεων είναι δικαίωμα όλων μας. Η γνώμη σας μετράει.

Το blog είναι στημένο με WordPress, ενώ στο sidebar δεξιά βρίσκονται τα buttons με την παρουσία της ΝΔ σε sites όπως το YouTube, το Twitter, το Facebook, το Flickr και το Delicious.

Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα συμμετάσχει με σχόλια και προτάσεις στα post και τα θέματα που θα δημοσιεύονται στο blog.nd.gr, δεν είμαι σίγουρος ωστόσο κατά πόσο θα ληφθούν σοβαρά υπόψην από τους υπευθύνους. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά αυτό το “προαίσθημα” έχω.

Επίσης δεν θα ήθελα να βλέπω posts με ολόκληρες ομιλίες του Καραμανλή (όπως αυτή εδώ) ή άλλων στελεχών, προτιμώ πιο άμεσο και σύντομο λόγο και θα ήθελα επίσης πολύ καλύτερη ποιότητα στα βίντεο που ανεβαίνουν στο YouTube channel του κόμματος.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.