XBLOG logo @2x

Το «μοντέλο» Τσίπρα

Αναμφισβήτητα ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο των ημερών, δίνοντας με τον δικό του τρόπο μια άλλη πνοή στο χώρο της πολιτίκης που μαστίζεται αυτή την περίοδο από τα σκάνδαλα.

Οι απόψεις του, οι πεποιθήσεις του και οι προσδοκίες του για το μέλλον κάνουν την παραμελλημένη από την κοινωνία νεολαία να τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα. Η «αντισυμβατική» του μοτοσυκλέτα, όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς, και η απλότητα του δίνουν σε εκείνον και στο κόμμα του ποσοστό μεγαλύτερο του 18%, οδηγώντας κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ σε ένα συνεχή εφιάλτη.

Από τη μία το ασφαλιστικό, από την άλλη τα Σκόπια και από μία τρίτη πλευρά όλα τα σκάνδαλα (Ζαχόπουλος, Siemens κτλ), αγανάκτησε ο κόσμος και ζήτησε κάτι διαφορετικό, έξω από τα συνηθισμένα που, τόσα χρόνια, το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ρίχνουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους σε ένα καζάνι και να τους αφήνουν να βράζουν δίχως βοήθεια, παίρνοντας στο τέλος και τα λίγα από τα οποία προσπαθούν να κρατηθούν.

Ο κόσμος στον Αλέξη Τσίπρα δεν είδε μόνο έναν άνθρωπο που μπορεί να κυβερνήσει, αλλά είδε τον άνθρωπο Αλέξη, εκείνον που ίσως μπορέσει με την πολιτική του να τους βγάλει από το καζάνι της μιζέριας.

Η απάντηση από τον ίδιο σε όλους εκείνους που θεωρούν αντισυμβατική τη μοτοσυκλέτα του είναι πως, αν σκεφτούμε λίγο περισσότερο, θα διαπιστώσουμε πως αντισυμβατικό είναι το τζιπ ως επίδειξη status, δίνοντας το έναυσμα σε όλους εμάς να κάνουμε έναν απολογισμό των μέχρι τώρα ληφθέντων από τις διάφορες κυβερνήσεις και να καταλάβουμε πως πολιτική δεν είναι η επίδειξη χρημάτων και ακινήτων, ούτε οι υποσχέσεις που ύστερα μπαίνουν στο συρτάρι, αλλά οι αξίες σε μία κοινωνία και ο συνεχής αγώνας προς όφελος των κοινών συμφερόντων και όχι των προσωπικών που, στις ημέρες μας, καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις καρδιές ορισμένων πολιτικών.

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.