XBLOG logo @2x

Τα Χρηματιστήρια και η οικονομική κρίση σήμερα

Οι δείκτες των χρηματιστηρίων διεθνώς συνεχίζουν να τρελαίνουν κόσμο, η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα μας και καθημερινά ακούμε σενάρια ή πραγματικές καταστάσεις για το τι θα ακολουθήσει. Φτώχεια; Ανεργία; Τα πάνω κάτω στις επιχειρήσεις και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Ήδη ανακοινώθηκε ότι αυτοκινητοβιομηχανίες παγώνουν την παραγωγή τους, άλλες επιχειρήσεις ακούγεται ότι θα απολύσουν πολύ κόσμο για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Πάμε μια γρήγορη βόλτα στα portals και στο τι γράφουν αυτή την ώρα (21:00) σχετικά με τα χρηματιστήρια και την οικονομική κρίση…

  • Ναυτεμπορική: Στο ναδίρ πεντέμισι ετών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
    Νέα χαμηλά πεντέμισι ετών κατέγραψαν σήμερα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εν μέσω φόβων για τις επιπτώσεις της ύφεσης που πλήττει την παγκόσμια οικονομία. «Η ύφεση επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Clevelan Rueckert αναλυτής της Birinyi Associates Inc στο Κονέκτικατ.
  • Καθημερινή: «Αχτίδες φωτός» στο ΧΑ, κλείσιμο άνω του +4%
    Ισχυρή ανάκαμψη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά τη μεγάλη πτώση των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει απώλειες σε ποσοστό 19,19%.
  • Zougla.gr: S.O.S. από τα 4 σημεία του πλανήτη
    Κράτη, τράπεζες, πολυεθνικές εταιρίες και εκατομμύρια μικρότερες υψώνουν «κραυγή αγωνίας» για άμεση οικονομική αρωγή προκειμένου να αποφύγουν το… λουκέτο. Η παγκόσμια προσπάθεια για ανάσχεση των επιπτώσεων όμως μέχρι στιγμής αποδεικνύεται «ασπιρίνη στον καρκίνο», που έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομία.
  • Skai.gr: Απρόσμενο ανοδικό ξέσπασμα
    Διάχυτη ήταν και σήμερα Δευτέρα η νευρικότητα στα διεθνή Χρηματιστήρια, ενώ το ΧΑΑ  σε ένα απρόσμενο ανοδικό ξέσπασμα έκλεισε με κέρδη 4.04%, με “πρωταγωνιστή” της κούρσας ανόδου τη μετοχή της Εθνικής που σημείωσε κέρδη 13,6%. Και όλα αυτά την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι έτοιμη για νέα μείωση των επιτοκίων με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών.
  • Έθνος: Κάντε κάτι γιατί βουλιάζουμε
    «Βουλιάζουμε, κάντε κάτι». Η δραματική αυτή έκκληση εργαζομένων και επιχειρηματιών εκφράζει τη διογκούμενη αγωνία τους, από τη μια μεριά, για το «τσουνάμι» της οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα μαρτυρά την αγανάκτησή τους, βλέποντας την κυβέρνηση να μην τολμά να παρέμβει αποφασιστικά.

[photo by rednuht]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.