XBLOG logo @2x

Μαύρη Παρασκευή για τα Διεθνή Χρηματιστήρια

Από αύριο μάλλον θα μιλάμε για τη Μαύρη Παρασκευή, καθώς απ΄ότι φαίνεται η κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τόσο τα Διεθνή όσο και το Ελληνικό Χρηματιστήριο βρίσκονται σε κατακόρυφη πτώση. Με τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να σημειώνει αυτή τη στιγμή μεγάλες απώλειες, αγγίζοντας τις 1.710,82  μονάδες με πτώση -10,63%.

Καθώς οι επενδυτές δείχνουν να απογοητεύονται πλήρως από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εταιρείες σε Αμερική, Ασία και Ευρώπη, σπεύδουν στην πώληση μετοχών κάνοντας τους χρηματιστηριακούς δείκτες να χτυπάνε κόκκινο. Όπως επισημαίνουν αναλυτές, δεν πρόκειται για αιφνιδιασμό των επενδυτών, καθώς όλοι σε κάποιο βαθμό περίμεναν ότι η κρίση θα έχει αντανάκλαση και στα εταιρικά οικονομικά μεγέθη.

Παρά τα μέτρα της Eυρωπαϊκής Kεντρικής Tράπεζας, καθώς και της Κεντρικής Τράπεζας της Αμερικής αυτό που φαίνεται να ρίχνει τις αγορές είναι οι χειροπιαστές αποδείξεις που βλέπουν πλέον οι επενδυτές μέσω των ισολογισμών των εταιριών, καθώς και η αίσθηση που υπάρχει ότι τίποτα δεν είναι ικανό να διαψεύσει την ύφεση της Παγκόσμιας Οικονομίας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.