XBLOG logo @2x

Τα ερωτήματα για το προηγούμενο portal του Δήμου Αθηναίων παραμένουν

Και ενώ οι μέρες περνούν, απαντήσεις ακόμα στα ερωτήματα που έχουμε σχετικά με το προηγούμενο portal του Δήμου Αθηναίων δεν έχουμε. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που ανέβηκε στο cityofathens.gr προχθές το ποσό των 942.105 ευρώ δαπανήθηκε για την κατασκευή και συντήρηση του προηγούμενου portal, επί εποχής δημαρχίας της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ το έργο έγινε εν όψει των αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Κατόπιν αυτής της ανακοίνωσης, έστειλα νέο email στο Γραφείο Τύπου του Δ. Αθηναίων, ζητώντας να δημοσιοποιηθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί που έγιναν, οι συμβάσεις έργου, τα παραδοτέα και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία με αυτό το έργο, το οποίο κόστισε ομολογουμένως πάρα πολλά χρήματα. Το ξέρω ότι ήταν βασισμένο στην πλατφόρμα Vignette, αλλά μήπως ήταν λανθασμένη και ασύμφορη η επιλογή αυτής της πλατφόρμας;

Για ποιο λόγο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το προηγούμενο site κατέβηκε κατασκευάστηκε καινούριο από την αρχή; Μήπως ήταν μέγα λάθος να πληρώσουν ένα σκασμό ευρώ για ένα portal; Το cityofathens.gr που είναι τώρα online βασίστηκε στην open source πλατφόρμα Drupal και κόστισε 45.000 ευρώ [πάλι καλά που ο Κακλαμάνης δεν ξόδεψε κοντά στο 1.000.000 ευρώ, όπως η προκάτοχός του].

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.