XBLOG logo @2x

Νεότερα σχετικά με το site του Δήμου Αθηναίων

Το θέμα τις τελευταίες μέρες φαίνεται να παίρνει διαστάσεις, τουλάχιστον στην blogόσφαιρα, αφού πολλοί είναι οι bloggers που έχουν ασχοληθεί με αυτό ανεβάζοντας post με τις απόψεις τους.

Σήμερα το μεσημέρι επικοινώνησα με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, είχα στείλει και email την προηγούμενη Παρασκευή, και η κυρία που μίλησα [δεν αναφέρω τώρα το όνομά της] μου είπε ότι αύριο θα έχω τις σχετικές απαντήσεις.

Πριν από λίγο ξανακοίταξα τη σχετική σελίδα που υπήρχε η περιβόητη ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, η οποία έκανε λόγο για έργο ύψους 942.105 € που αφορά στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τη λειτουργία και τη συντήρηση της δικτυακής πύλης και βλέπω ότι πρόσθεσαν στο τέλος της ανακοίνωσης τη φράση “To συγκεκριμένo έργο αφορά την περίοδο 2004-2006”.

Συνεπώς τα χρήματα αυτά δεν τα πήρε η Entelia Informatics, αλλά η εταιρεία που είχε αναλάβει το site του Δήμου το 2004. Όμως και πάλι γιατί κόστισε τόσα χρήματα η δικτυακή πύλη τότε; Και αν άξιζε πραγματικά τόσα λεφτά για ποιο λόγο “κατέβασαν” το προηγούμενο site και ξόδεψαν άλλα χρήματα για το νέο cityofathens.gr;

Update [16:40]: Πριν από λίγο ανέβηκε στο site του Δήμου Αθηναίων η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πρόσφατα αναρτήθηκε στην δικτυακή πύλη του Δήμου της Αθήνας η παρακάτω ανακοίνωση:

Ανάπτυξη και Λειτουργία Διαδικτυακής Πύλης (Portal) του Δήμου Αθηναίων
Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης – Ε.Π. Κοινωνία της Πληροφορίας
ΜΕΤΡΟ 2.2. – “Ηλεκτρονική κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του πολίτη”
Διάρκεια του έργου: 24 μήνες
Προϋπολογισμός: 942.105,58 € (συμπ/νου ΦΠΑ 19%)

Προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες και λανθασμένες εντυπώσεις διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορά έργο της περιόδου 2004-2006 που συγχρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας (Ε.Π. ΚτΠ).

Πιο συγκεκριμένα, το 2003 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, για την ανάπτυξη και συντήρηση της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) εν’ όψει των αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, προχώρησε στην έγκριση διαγωνισμού (σχετική Πράξη Δ.Σ. 2918/1.12.03) που συγχρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας (Ε.Π. ΚτΠ) αρχικού προϋπολογισμού 1,2 Μ€ και καταληκτική ημερομηνία την 18/2/04 (Αρ. διακήρ. 1304/2004). Μετά την ολοκλήρωση του ανοικτού διαγωνισμού και της σχετικής κατακύρωσης (βάσει της Πράξης Δημαρχιακής Επιτροπής 1777/18.5.04) το έργο υλοποιήθηκε σύμφωνα με την από 5/8/04 σύμβαση έργου, με προϋπολογισμό 795.000€ πλέον Φ.Π.Α. και διάρκεια έως 31/12/06. Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης πύλης είχε βασιστεί σε τεχνικό επίπεδο στη χρήση της εμπορικής πλατφόρμας Vignette.

Η νέα Δημοτική Αρχή – που ανέλαβε τέλος Ιανουαρίου του 2007 – προχώρησε με βάση σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Πράξη Δημοτικού Συμβουλίου 368/2.4.07) στην ανάθεση προς τη Δημοτική Επιχείρηση Μηχανογράφησης (ΔΑΕΜ) την Μελέτη, Αναπροσαρμογή και Ανανέωση του Περιεχομένου της Δικτυακής Πύλης του Δήμου Αθηναίων, με προϋπολογισμό 45.000€ πλέον Φ.Π.Α. Σύμφωνα με την από 17/5/07 σχετική σύμβαση με το Δήμο Αθηναίων, η ΔΑΕΜ προχώρησε με βάση εσωτερικές ομάδες εργασίας και εξωτερικές συνεργασίες (και αντίστοιχο κόστος εντός του προαναφερόμενου προϋπολογισμού) στην υλοποίηση του έργου που της ανατέθηκε, ολοκληρώνοντας εντός Οκτωβρίου 2007 την αναβάθμιση της πύλης που παρουσιάστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2007 και η οποία βασίστηκε σε πλατφόρμα ανοικτού κώδικα Drupal.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου της αναβάθμισης και την αδιαμφισβήτητη επιτυχία λειτουργίας του www.cityofathens.gr το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε την 28/11/07 (Πράξη Δημοτικού Συμβουλίου 2141/28.11.07) στην ανάθεση έναντι 45.000€ πλέον Φ.Π.Α. προς τη ΔΑΕΜ της συνέχισης υποστήριξης λειτουργίας του δικτυακού τόπου (portal) του Δήμου Αθηναίων.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.