XBLOG logo @2x

Σώθηκε η AIG σε αντίθεση με την Lehman Brothers

Μπορεί ο υπουργός οικονομίας της Αμερικής να αρνήθηκε να εγγυηθεί για τη Lehman Brothers, ωστόσο δεν έκανε το ίδιο με την AIG, μιας και έκρινε ότι οι συνέπειες θα ήταν αρκετά δυσμενέστερες, τόσο για την Αμερική όσο και για την παγκόσμια οικονομία γενικότερα.

Διαθέτοντας λοιπόν περισσότερα από 85 εκατομμύρια δις δολάρια ως δάνειο, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ προχωρά στη διάσωση από την πτώχευση της AIG, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας των Ηνωμένων Πολιτειών και μιας από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η διάσωση της AIG έφερε μεγάλη ανακούφιση στους επενδυτές και στην παγκόσμια οικονομία, μιας και η κατάρρευση της AIG θα οδηγούσε σίγουρα σε ακόμα μία «Μαύρη Δευτέρα» με μεγάλη πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια και μεγάλες οικονομικές αναταράξεις.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Ντέιβιντ Πέτερσον, δήλωσε ότι η AIG έχει τόσα πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα στη μεγαλούπολη που είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα ήταν τα επακόλουθα μιας πιθανής πτώχευσης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η AIG έχει συναλλαγές ανά τον κόσμο ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, κάτι που σημαίνει ότι η κατάρρευση της θα επηρέαζε και την ευρωπαϊκή αγορά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.