XBLOG logo @2x

Απεργία και κάποιες σκέψεις

Σήμερα είναι ακόμια μία μέρα απεργίας, την οποία κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα την “παράλυση” της χώρας, αφού δε λειτούργησαν δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες, τράπεζες και δημόσιες επιχειρήσεις.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έκαναν δύσκολη τη ζωή όσων έπρεπε να μετακινηθούν, αφού άλλα απεργούν όλο το 24ωρο και άλλα έχουν στάσεις εργασίας, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποιούν δικηγόροι, μηχανικοί, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, με αποτέλεσμα να μη μεταδίδονται δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και να μην ανανεώνονται σχεδόν στο σύνολό τους τα ειδησεογραφικά sites.

Η ΕΣΗΕΑ φυσικά για ακόμη μία φορά κάλεσε τους εργαζομένους στα portals να συμμετάσχουν στην απεργία, από την άλλη όμως εξακολουθεί να μη δέχεται στους κόλπους της δημοσιογράφους που εργάζονται σε διαδικτυακά μέσα.

Κατά τη γνώμη μου είναι μέγα λάθος να συμμετέχουν στην απεργία και οι δημοσιογράφοι. Η καλύτερη “απεργία” που θα μπορούσαν να κάνουν οι δημοσιογράφοι θα ήταν να προβάλουν όλη μέρα τις συγκεντρώσεις που γίνονται, τα προβλήματα των πολιτών και καυστικά ρεπορτάζ για ό,τι έλεγε ότι θα κάνει η κυβέρνηση και δεν έκανε.

Το να μην προβάλονται σήμερα δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές εκπομπές, να μην ανανεώνονται τα sites και να μη κυκλοφορήσουν εφημερίδες αύριο βολεύει απίστευτα την κυβέρνηση και όλα τα λαμόγια του πολιτικού χώρου. Μα, θα μου πείτε, μια μέρα είναι σιγά… Δεν είναι έτσι όμως.

[photo by cw_anderson]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.