XBLOG logo @2x

Μετρό: Στάσεις εργασίας 17-25 Οκτωβρίου

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρού κάποιες ώρες από τις 17 έως τις 25 Οκτωβρίου, λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2008.

Συγκεκριμένα:

– Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου και το Σάββατο 25 Οκτωβρίου δεν θα εκτελεστούν τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια από τις 00:15 έως τις 2:15.

– Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα.

– Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν από τις 5:00 έως τις 7:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας το βράδυ.

– Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου οι μηχανοδηγοί θα σηκώσουν το χειρόφρενο των συρμών στις 12:00 το μεσημέρι και θα το λύσουν στις 16:00 το απόγευμα.

Όπως βλέπουμε από το παραπάνω πρόγραμμα, οι στάσεις εργασίας για τις ημέρες αυτές θα γίνουν διαφορετικές ώρες κάθε ημέρα, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού…

Την προηγούμενη Τρίτη που είχε γενική απεργία, με τη συμμετοχή ΔΕΚΟ, Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κλπ, μεταξύ των οποίων και το Μετρό που δε λειτούργησε καθόλου εκείνη τη μέρα, νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κυκλοφορία στην Αθήνα (φρικτή κίνηση) δημιουργήθηκε εξαιτίας της μη λειτουργίας του μετρό.

Όπως και να ΄χει και οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, οπότε επιβάτες… οπλιστείτε με υπομονή ή ακόμα καλύτερα ακυρώστε κάποιες δουλειές σας, εφόσον αυτό είναι εφικτό, και μείνετε σπίτι…

[photo by cavorite]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.