XBLOG logo @2x

Συνέντευξη στο PC Magazine

PC Magazine

Πρόσφατα δέχθηκα πρόσκληση από τη Ζαχαρένια Ατζιτζικάκη να δώσω μία mini συνέντευξη για το τεύχος Μαΐου του PC Magazine. Δέχθηκα μετά χαράς και απάντησα στις ερωτήσεις της, που είχαν να κάνουν με το xblog.gr, το blogging, τα παραδοσιακά ενημερωτικά μέσα, αλλά και την προοπτική να ασχοληθώ επαγγελματικά με το blogging.

Θερμές ευχαριστίες στην ίδια και το περιοδικό για τη φιλοξενία!

Θα χαρακτηρίζατε το xblog.gr ενημερωτικό blog με έμφαση στην τεχνολογία ή τεχνολογικό blog με έμφαση στην ενημέρωση;

Το xblog.gr είναι ένα ενημερωτικό blog με μεγάλη έμφαση στην τεχνολογία. Βρίσκεται στον αέρα από πολύ νωρίς, για τα δεδομένα της ελληνικής μπλογκόσφαιρας, καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2005. Ειδικότερα από το καλοκαίρι του 2008, που συμμετέχει και ο Τάσος Βελιάδης (tech expert) στο blog, τα posts για κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και ό,τι αφορά στην τεχνολογία γενικότερα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, κάτι που -όπως βλέπουμε στα στατιστικά επισκεψιμότητας- αρέσει και στους αναγνώστες μας. Ωστόσο, δε λείπουν καθημερινά posts για αυτοκίνητα, αθλητισμό, διασκέδαση, οικονομικά νέα, περιβάλλον, πολιτική και υγεία, που επίσης κερδίζουν όλο και μεγαλύτερη μερίδα του κοινού που μας διαβάζει.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, παραδοσιακά ενημερωτικά μέσα όπως οι εφημερίδες και η τηλεόραση παρουσιάζουν κάθετη πτώση του διαφημιστικού τους τζίρου τελευταία. Πώς βλέπετε το γεγονός αυτό ως bloggers;

Ως bloggers το βλέπουμε ιδιαίτερα θετικά, αφού ο κόσμος φαίνεται ότι στρέφεται όλο και περισσότερο στην εναλλακτική ενημέρωση που ακούει στο όνομα “blogs”. Όμως όλη αυτή η πτώση που καταγράφεται στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης έχει ένα πολύ δυσάρεστο αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, γεγονός που παρατηρείται έντονα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, με απολύσεις και περικοπές θέσεων εργασίας στα περισσότερα δημοσιογραφικά “μαγαζιά”. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί, κατά τη γνώμη μου, αν οι εκδοτικοί οργανισμοί δουν πολύ πιο σοβαρά το internet και τα portals τους, αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας σε αυτόν τον τομέα, εφόσον όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται στο internet.

Πιστεύετε ότι μπορεί να έρθει ποτέ η στιγμή που θα ασχοληθείτε με το blogging επαγγελματικά;

Ναι, και ήδη τους τελευταίους μήνες, μπορώ να πω, το κάνουμε… ημιεπαγγελματικά. Οι επισκέπτες μας πλέον ξεπερνούν τους 150.000 ανά μήνα, κάτι που μας επιτρέπει να έχουμε κάποια έσοδα από διαφημίσεις και άλλες συνεργασίες, που αυξάνονται στο πέρασμα του χρόνου. Θα είναι πολύ ευχάριστο για εμάς να καταφέρουμε στο άμεσο μέλλον να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα. Έχουμε πολύ μεράκι, όρεξη και κέφι γι΄αυτό που κάνουμε και θα το συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

Ετοιμάζετε κάτι διαφορετικό από το blogging για το xblog.gr (κάποιο vidcast, podcast) ή δηλώνετε φανατικοί… bloggers;

Γενικότερα τον τελευταίο καιρό “παίζουμε” αρκετά με βίντεο στο xblog.gr, καλύπτοντας κάποια events ή κάνοντας κάποιες συνεντεύξεις. Αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, χωρίς να ξέρω αν θα προκύψει κάποια στιγμή ένα vidcast με την ακριβή έννοια της λέξης. Όσον αφορά στο blogging, συνεχίζουμε δυνατά και φανατικά!

Συνέντευξη Γιάννη Καρακατσάνη xblog.gr στο PC Magazine

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.