XBLOG logo @2x

Συνάντηση Ελλήνων Food Bloggers το Σάββατο 16/10

Την πρώτη συνάντηση των Ελλήνων Food Bloggers αλλά και των food lovers αποτελεί το πρώτο Food Blogger Camp, που θα γίνει αυτό το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη! Το ίδρυμα βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς 106 και θα διαρκέσει από τις 9:30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Παρόντες εκτός από τους food bloggers θα είναι και γνωστοί τηλεοπτικοί σεφ και παρουσιαστές, όπως η Ντίνα Νικολάου, ο Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο Ευτύχης Μπλέτσας, οι οποίοι θα δώσουν συμβουλές αλλά και κάποια από τα μυστικά τους στους food bloggers.

To Food Blogger Camp αποτελείται από δύο κύρια μέρη:

Στο α΄μέρος, οι food bloggers θα παρουσιαστούν στους παρευρισκόμενους.

Οι δημιουργοί του portal “Greek Food Blogs”, Βίκυ Κουμάντου και Γιώργος Δέτσης, παρουσιάζουν την κοινότητα των Greek Food Blogs και δίνουν το βήμα στους food bloggers να παρουσιάσουν τον εαυτό τους, είτε βρίσκονται μέσα στην αίθουσα είτε σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου!

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Καναδάς, Αμερική, Αλάσκα, Αυστραλία, Νότια Αφρική, Λονδίνο, Γερμανία, Ιταλία, όλοι σε μια αίθουσα, ενώνονται οι έλληνες food bloggers που γράφουν για το ελληνικό φαγητό και κρατούν ζωντανή την ελληνική γευστική παράδοση!

Στο β΄μέρος, οι ειδικοί εκπαιδεύουν τους food bloggers στις τεχνικές.

  • Οι τηλεοπτικοί σεφ Ντίνα Νικολάου και Αλέξανδρος Παπανδρέου, δίνουν μυστικά και συμβουλές “Food Plating & Styling”, για σωστότερο σερβίρισμα του φαγητού στο πιάτο.
  • Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Ευτύχης Μπλέτσας μοιράζεται τις γνώσεις του για τη “Μαγειρική στο γυαλί”, για σωστότερη παρουσία μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
  • Ο Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εξειδικευμένος φωτογράφος φαγητού, δίνει απλές οδηγίες για να γίνουν δελεαστικές οι φωτογραφίες των φαγητών.
  • Ο Αλέξανδρος Σακκάς, έμπειρος γευσιγνώστης των κρασιών του κόσμου, εξηγεί τα βασικά μυστικά ταιριάσματος φαγητού και κρασιού.
  • Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, εξειδικευμένος e-lawyer, απαντά σε ερωτήσεις και ενημερώνει για τα πνευματικά δικαιώματα των food bloggers.

Η συμμετοχή στο Food Blogger Camp είναι δωρεάν. Όσοι δεν παρευρεθούν μπορούν να το παρακολουθήσουν μέσω ίντερνετ στο greekfoodblogs.com.

Κάτι που επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι food bloggers είναι μάγειρες της διπλανής πόρτας. Δεν είναι εκπαιδευμένοι ως σεφ, ωστόσο οι τεχνικές μαγειρικής και οι ελληνικές γεύσεις είναι στα… γευστικά τους κύτταρα, ενώ η γευστική τους παιδεία και παράδοση ξεπηδά από τα post που γράφουν.

Η κοινότητα των Ελλήνων food bloggers αριθμεί έως τώρα 130 food blogs στην Ελλάδα και 20 στο εξωτερικό.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.