XBLOG logo @2x

Στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” το πιο γρήγορο Wi-Fi της Ευρώπης

Wi-Fi

Στο πλαίσιο της απόφασής της να προσφέρει δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση των επιβατών στο internet, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανέπτυξε συστήματα ασύρματης πρόσβασης στα κυριότερα κρατικά αεροδρόμια. Συγκεκριμένα, για τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Κέρκυρας, Κω και Χίου, το έργο που αφορούσε στη μελέτη, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων ασύρματης πρόσβασης στο internet, υλοποιήθηκε, μετά από τοπικούς διαγωνισμούς, με πρωτοποριακές συσκευές υψηλής τεχνολογίας Wi-Fi του αμερικανικού οίκου Xirrus.

Για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης “Μακεδονία” το έργο ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία στις 3 Σεπτεμβρίου 2009, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ενόψει και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που προσελκύει πολύ κόσμο, επιχειρηματίες κλπ. Η εγκατάσταση του Wi-Fi δικτύου με εξοπλισμό Xirrus, στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” το καθιστά πρώτο στην Ευρώπη με δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης έως και 500 χρηστών, με ταχύτητες έως 300 Mbps ανά χρήστη!

Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Χάρη στην πρωτοποριακή προσέγγιση και την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιεί η Xirrus, με αποτέλεσμα διπλάσια εμβέλεια, 4 φορές μεγαλύτερη κάλυψη, 8 φορές ευρύτερο bandwidth και 14 φορές περισσότερο throughput ανά σημείο εγκατάστασης, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη λύση Wi-Fi της αγοράς.

Επιπλέον, η εταιρία χρησιμοποιεί 75% λιγότερες συσκευές, καλωδιώσεις και switch ports, προσφέροντας έτσι εξοικονόμηση κόστους και χρόνου εγκατάστασης σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη λύση. Για παράδειγμα, στα αεροδρόμια Ρόδου, Χίου, Κέρκυρας και Kω χρησιμοποιήθηκαν 20, 15, 25 και 15 λιγότερα access points αντίστοιχα. Αυτό, εκτός του πλεονεκτήματος των λιγότερων βλαβών (λιγότερες συσκευές), διευκολύνει τον έλεγχο και επισπεύδει την αποκατάσταση τυχόν βλαβών σε μερικά λεπτά της ώρας.

Επίσης, με βάση σχετική μελέτη της εταιρίας Lexis, έχει υπολογιστεί ότι η εξοικονόμηση ενέργειας το χρόνο για τα παραπάνω αεροδρόμια θα είναι 4205 kWh, 3811 kWh, 4599 kWh και 3786 kWh αντίστοιχα.

Τα Xirrus WI-Fi Array είναι τα μοναδικά προϊόντα που προσφέρουν ρυθμοαπόδοση έως και 900 Mbps (802.11a/b/g/n) και Wi-Fi bandwidth έως και 4,8 Gbps, σε διπλάσια εμβέλεια σε σχέση με τα ανταγωνιστικά Access Point της αγοράς. Επίσης, κάθε Array χρησιμοποιεί ένα Multi-sector σύστημα ασύρματων κατευθυντικών κεραιών, υψηλής απολαβής, ώστε να πετυχαίνει αυξημένη μετάδοση και απολαβή (gain) σε όλες τις κατευθύνσεις, να προσφέρει υψηλότερη ταχύτητα και απόδοση σε μεγάλη εμβέλεια και να επιτρέπει τη χρήση όλων των μη-αλληλοεπικαλυπτόμενων (non-overlapping) καναλιών εντός των προδιαγραφών 802.11.

Παράλληλα ενσωματώνουν Firewall, Gigabit Switch, Wi-Fi Controller και Wi-Fi Threat Sensor, ώστε να αντικαθιστούν άψογα, τόσο σε ποιότητα όσο και σε ασφάλεια, τα συμβατικά workgroup switches.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.