XBLOG logo @2x

Στα ύψη η τιμή του iPad στην Ελλάδα!

Στις ΗΠΑ το iPad 16GB με Wi-Fi πωλείται στην τιμή των 499 δολαρίων. Στην Ελλάδα ήμουν σίγουρος ότι τα καταστήματα θα το έφερναν στην ίδια τιμή αλλά σε ευρώ, η τιμή του όμως είναι κατά πολλά ευρώ υψηλότερη…

Τυχαία έπεσα στη σελίδα του iPad σε γνωστό ελληνικό online κατάστημα και η τιμή για το 16άρι iPad (μόνο με Wi-Fi) ομολογώ ότι μου προκάλεσε ένα σοκ: 749 ευρώ!

Αμέσως μετά έκανα ένα κλικ στο skroutz.gr για να δω πόσο το έχουν άλλα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα. Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι το iPad επίσημα ακόμα δεν έχει έρθει προς πώληση στην Ευρώπη και κατ΄επέκταση στην Ελλάδα, απλά κάποια καταστήματα έφεραν κάποια κομμάτια και τα πωλούν εδώ.

Ιδού οι τιμές του iPad 16GB Wi-Fi στα ελληνικά eshops:

  • Kinitomania.com: € 675
  • Vnp.gr: € 690
  • Techneasy.gr: € 699
  • Play247.gr: € 727
  • PC2everyone.gr: € 740
  • E-click.gr: € 749

Οι τιμές αυτές ισχύουν τη στιγμή που η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου είναι η εξής: 1 ευρώ = 1.33149 δολάρια.

Κανονικά δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση θα έπρεπε το iPad 16 GB Wi-Fi που στις ΗΠΑ έχει 499 δολάρια, στην Ελλάδα να έχει 375 ευρώ. ΟΚ να βγάλουν και τα καταστήματα ένα κέρδος, να βγάλουν και τα έξοδα για να τα φέρουν στην Ελλάδα, τελωνείο κλπ, αλλά και πάλι να τα διαθέτουν στην διπλάσια τιμή νομίζω είναι παραπάνω από υπερβολή.

Εκτός και αν ο εκπρόσωπος κάθε καταστήματος παραπάνω πήγε ο ίδιος στις ΗΠΑ για να φέρει τα iPad, έκανε διακοπές μερικές μέρες και με την τιμή πώλησης που βάζει θέλει να βγάλει όλα τα έξοδά που έκανε εκεί, προσωπικά δε μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω 700 ευρώ για ένα iPad 16GB.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.