XBLOG logo @2x

Στέλνετε SMS ενώ οδηγείτε;

Οδήγηση και αποστολή SMS δεν πάνε μαζί

Είναι γνωστό και επιτέλους πρέπει να το καταλάβουν και να το εφαρμόσουν όλοι ότι κινητό και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Καλό είναι να αποφεύγουμε γενικά να μιλάμε στο κινητό αφού πρώτον μπορεί να αποσπαστεί η προσοχή μας και αντί να έχουμε το νου μας στο δρόμο να τον έχουμε σε αυτά που μας λέει ο συνομιλητής μας από την άλλη άκρη της γραμμής. Αν είναι τόσο αναγκαίο να μιλήσουμε στο κινητό, καλό είναι να έχουμε μαζί μας ακουστικό bluetooth (χωρίς καλώδιο) ή να έχουμε τοποθετήσει στο αυτοκίνητο ένα κιτ ανοιχτής ακρόασης.

Όσον αφορά την αποστολή SMS κατά την οδήγηση, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μεταφορών της Virginia λέει ότι η πιθανότητα ατυχήματος αυξάνεται κατά 23 φορές, αν οδηγάμε και στέλνουμε ή διαβάζουμε SMS.

Η έρευνα κόστισε 6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για 18 μήνες κατασκευάστηκαν ειδικά αυτοκίνητα που τέθηκαν υπό παρακολούθηση για την διεξαγωγή του πειράματος. Σκέφτομαι πως με κάποιο τρόπο ο οδηγός του αυτοκινήτου προφανώς δεν θα γνώριζε ότι παρακολουθείται. Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Αυτονόητο είναι ότι ενώ οδηγάμε, καλό είναι να αποφεύγουμε να ανανεώνουμε το status μας στο Facebook ή το Twitter, αφού έτσι αυξάνουμε τις πιθανότητες, μετά από ένα status “Κίνηση στη Συγγρού, φτάνω σπίτι σε λίγο”, να κάνουμε ένα άλλο status “Μόλις τράκαρα τον μπροστινό μου” ή “Μόλις έπεσα σε κολώνα”!

[via, photo by ozlady]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.